25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 4 de desembre de 2014

Escampada de jocs tradicionals a la Biblioteca El Clot - Josep Benet

El dimecres 3 de desembre, en el marc del Tricentenari i la campanya "I tu, jugues en català?", la delegació de Sant Martí del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va organitzar un Taller de jocs del 1714 a la Biblioteca El Clot - Josep Benet, amb la col·laboració de la Cia. De Jocs l'Anònima, a càrrec de Víctor Baroja i Elisabet Baroja.

Escampada de jocs tradicionals a la Biblioteca El Clot - Josep Benet

Durant una hora i mitja, els assistents van fer un tast de jocs tradicionals, com ara la taba, el pedra paper tisora, la morra, el patacó, el trompitxol, els virolets, el Bressolet de la Mare de Déu, el Molí de 9 i el Cloc-cloc, entre d'altres. Víctor Baroja, de la Cia. de Jocs l'Anònima, va presentar un ampli ventall de jocs, tot situant-los en el context històric i sociocultural d'una Barcelona dinàmica, en què el joc era un element vertebrador a la vida quotidiana dels seus habitants. En aquest sentit, va explicar que els jocs han perviscut al llarg del temps, així com també va posar de manifest el nexe amb altres cultures, amb exemples com l'alquerc, que prové del món àrab, o la taba, que ja apareix en inscripcions gregues.

Els participants es van distribuir en diferents taules de grups reduïts i van poder retrobar el plaer de jugar, alhora que van recordar antics jocs d'infantesa i en van descobrir de nous.

Els membres de la Companyia de Jocs l'Anònima van fer possible una experiència molt enriquidora que va permetre als assistents d'establir ponts culturals amb els jocs dels respectius països, relacionar-se amb la resta de companys i, en definitiva, passar una molt bona estona jugant en català.

La companyia també va animar a tothom a participar en el 3r Festival del Joc DAU Barcelona, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de desembre, i on, entre d'altres activitats, oferiran tallers de jocs.


Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes