25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 de novembre de 2014

Més de 150 tècnics assisteixen a les II Jornades de Dinamització del CPNL

El dia 21 de novembre, el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) va acollir les II Jornades de Dinamització organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a les que hi van assistir més de 150 tècnics.

Més de 150 tècnics assisteixen a les II Jornades de Dinamització del CPNL

Montserrat Peñarroya va parlar del màrqueting digital

Aquestes Jornades, amb el títol Eines 2.0: estratègies per a la promoció de la llengua, tenien l'objectiu d'obrir un espai de reflexió, sobre com el CPNL pot utilitzar les xarxes socials per promocionar els serveis que ofereix, especialment, en l'àmbit socioeconòmic i crear actituds favorables entre la ciutadania per l'ús del català com a llengua comuna.

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, va inaugurar les Jornades afirmant que el CPNL està en el bon camí de la comunicació digital, tot i que, hi ha aspectes a millorar. Per la presidenta del CPNL: "el màrqueting lingüístic, objectiu de les jornades, és més que vendre, és fer que tot un ens organitzi el seu treball com un procés social per adreçar-se a persones i entitats amb l'objectiu que aquestes adoptin un producte, la llengua, i s'adhereixin als objectius del CPNL".

A continuació, Joan Vilarnau, responsable d'Internet del CPNL, va explicar quines són les xarxes socials que utilitza el CPNL i va destacar que ara el repte del CPNL és entendre com usar les xarxes socials i com intervenir-hi.

Montserrat Peñarroya, directora de Quadrant Alfa, va parlar sobre el màrqueting lingüístic i els canvis a la web 2.0. Peñarroya va fer un repàs a la història d'internet des de la web 0.0 fins a la 3.0 i com el màrqueting s'ha adaptat a aquesta evolució: des del màrqueting del producte fins el màrqueting col·laboratiu. Per Peñarroya ara el client participa i s'inclou en el procés de valor del producte.

Després de la pausa, es van presentar dues experiències de dinamització digital: la de Llegir en català i la del Banc de Sang i Teixits. Per a l'Associació Llegir en Català les xarxes socials permeten difondre les seves activitats i alhora enriquir les converses amb els seus lectors, bibliotecaris i llibreters i així poder establir complicitat per  ser més coneguts i arribar a més públic. Per al Banc de Sang i Teixits, l'entrada a les xarxes socials els ha permès situar-se en els llocs on els donats es comuniquen habitualment, conèixer-los millor i fer-los copartíceps del seu objectiu com a entitat.

A continuació, Arnau Sanz, fundador i codirector d'Ycom.cat, va fer una radiografia de les xarxes socials i un seguit de recomanacions per utilitzar-les. Va afirmar que les xarxes socials han deixat de ser una comunicació aïllada de l'organització per passar a ser un instrument més.

Després d'aquestes ponències i experiències va tenir lloc el lliurament dels I Premis Sirga a les bones pràctiques lingüístiques. Amb aquest premi, el CPNL vol reconèixer i fer visible la tasca de les persones que en formen part i que contribueixen a l'impuls del català. En la categoria "Bones pràctiques que fomenten l'ús de la llengua catalana" es va premiar la campanya "Demana-ho en català també" del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, que van presentar la Isabel Julià i la Teresa Tort.  Quant a la categoria "Bones pràctiques que generin l'aprenentatge de la llengua catalana" el guardó va recaure en la pràctica "El meu suro virtual" , per Montse Campoy del CNL del Vallès Occidental 3. La subdirectora de Política Lingüística i vicepresidenta del CPNL, la senyora Marta Xirinachs, i el gerent del CPNL, el senyor Josep Madorell, van lliurar els premis a les guardonades i als centres corresponents.

A continuació la senyora Marta Xirinachs va cloure les Jornades agraint la feina dels organitzadors i destacant que la sessió havia estat enriquidora en coneixement, en experiència i molt estimulant per analitzar i reflexionar sobre la feina del CPNL.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes