25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 21 de novembre de 2014

Juste de Nin: "Explico la història del meu país d'una manera diferent"

Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, va anunciar que Lluís Juste de Nin apadrinarà la campanya Còmic en català que el CNL impulsarà el 2015 a la ciutat.

L'il·lustrador, dibuixant i ninotaire Lluís Juste de Nin va presentar, el 20 de novembre passat, la seva obra en còmic, que consta de nou novel·les gràfiques sobre "la història del nostre país", en un acte organitzat per la delegació de Nou Barris del CNL en col·laboració amb la llibreria La font de Mimir. Juste de Nin també va lliurar els premis als alumnes de català guanyadors del concurs enCOMiCa't.

Juste de Nin:

Juste de Nin amb els guanyadors del concurs enCOMiCa't, Albert Arias i Susana Gómez.

Juste de Nin, presentat per Lluís Cabrera, president del Taller de músics i activista cultural,  va fer un recorregut pels nou títols que componen la seva obra en novel·la gràfica, entre els quals va destacar la primera, Els Nin, Barcelona 1931, La muntanya màgica i, la darrera, Rauxa. Aquestes nou novel·les gràfiques expliquen "la història del meu país d'una manera diferent, des de que va néixer el catalanisme polític, a finals del segle XIX", va dir Juste de Nin. L'autor ja té enllestida la novel·la que farà deu i que va presentar en primícia, "Quan de tu s'allunya", els personatges de la qual s'exilien a Paris després de la Guerra Civil.

Els anys vuitanta, i per encàrrec de la Generalitat restaurada, Juste de Nin va crear "LA NORMA", que, amb textos de Tísner, fou la base de la primera campanya per a la normalització de la llengua catalana.

Juste de Nin, "padrí" de la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf!

Lluís Juste de Nin serà la imatge de la campanya de còmic en català, Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf!, tal com va anunciar el director del CNL de Barcelona, Jordi Manent.

Lluís Juste de Nin va ser l'encarregat de lliurar els premis del concurs de còmic en català enCOMiCa't, organitzat per la delegació de Nou Barris del CNL, als alumnes Albert Arias i Susana Gómez.


Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes