25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 18 de novembre de 2014

El Centre de Normalització Lingüística promou les joguines en català a Vilanova i la Geltrú

El Centre de Normalització Lingüística promou les joguines en català a Vilanova i la Geltrú

Un total de 6 establiments especialitzats en la venda de joguines a Vilanova i la Geltrú s'han adherit a la campanya "I tu, jugues en català?", per facilitar l'accés dels clients als jocs i les joguines en aquesta llengua. Durant el novembre i el desembre, els establiments adherits i el Servei de Català (SC) del Garraf i Vilanova i la Geltrú han programat diverses actuacions per fer créixer la demanda d'aquests articles de cara a les festes de Nadal, que van des de la participació en la Fira de Novembre, el cap de setmana del 8 i 9, fins als tallers a les escoles per fomentar l'interès dels pares per les joguines en català.

Activitats lúdiques

En el marc de la Fira de novembre d'enguany, l'SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú, juntament amb l'Ajuntament de la ciutat i amb la col·laboració d'entitats que formen la Xarxa d'Espais per la Llengua (XELL), concretament de l'Escola d'Adults Teresa Mañé i l'entitat La Frontissa, han organitzat dos tallers lúdics per donar a conèixer l'oferta de joguines en català als visitants de la Fira.

Dissabte 8 a la tarda, va tenir lloc el Tast de Scrabble en Català, conduït pels responsables de la Federació Internacional de Scrabble en català, en què van participar petits i grans. Els guanyadors de la competició van recollir com a premi algun dels jocs gentilesa de Chacón Joguines, Juguettos i La Guirnalda, adherides a la campanya "I tu, jugues en català?".

Diumenge 9 al matí, diverses persones van participar en alguna de les tres tandes del taller El Gran Dictat, tant en la versió fàcil com en la difícil. També hi va haver guanyadors que van rebre llibres de l'editorial El Cep i La Nansa, i alguns jocs de taula.

Paral·lelament, en un estand es va distribuir informació del catàleg digital del CPNL sobre l'oferta de jocs en català: /jocs/cataleg

D'altra banda, durant el mes de desembre, hi ha previst posar en marxa un concurs a les xarxes socials relacionat amb els jocs en català, en què podran participar els alumnes dels cursos de català, els clients dels establiments adherits a la campanya i qualsevol persona que hi estigui interessada. El concurs comptarà amb el suport també de l'Ajuntament i de les entitats de la XELL.

Tallers a les escoles

En col·laboració amb el Departament d'Acolliment, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, s'han organitzat sessions per fomentar l'interès dels pares per les joguines en català. De moment, s'han fet dues sessions en el marc de l'espai Compartim que algunes escoles ofereixen als pares del centre.

Establiments adherits

Els 6 establiments de Vilanova i la Geltrú que s'han adherit a la campanya "I tu, jugues en català?" són Chacón Joguines, Juguettos, Abacus, Imaginarium i La Guirnalda.  De cara a les festes de Nadal, es pot trobar ben visible l'oferta de jocs i joguines en català en qualsevol de les botigues que col·laboren en la campanya.

Tot aquest conjunt d'actuacions van destinades a normalitzar la presència de jocs en català en els espais lúdics dels nens, joves o adults, fomentant la visibilitat d'aquests productes en els punts de venda i fent créixer l'interès dels ciutadans per adquirir jocs etiquetats o basats en la llengua del territori.

Aquesta campanya s'entén a tot el territori de Catalunya i en l'àmbit del Garraf i de l'Alt Penedès hi ha altres establiments que hi donen suport: /xarxa/cnlaltpenedes/jocs.html

Més informació

Tast de Scrabble en català

El Gran Dictat

Fotos dels establiments adherits:

Abacus

Chacón joguines

Imaginarium

Juguettos

La Guirnalda


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes