25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 6 de novembre de 2014

Horta-Guinardó s'afegeix a l'homenatge a Francesc Candel

Coincidint amb la celebració dels cinquanta anys del llibre Els altres catalans, la delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona s'ha sumat al record d'aquest escriptor amb una mostra que, amb el títol Territori Candel, recrea el paisatge vital d'aquest autor.

Horta-Guinardó s'afegeix a l'homenatge a Francesc Candel

Mostra Territori Candel a la delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona.

La delegació d'Horta-Guinardó reinvindica la vigència de l'obra de Candel a partir de l'adaptació  que Eugènia Salvador i Montse Flores han fet de l'obra Petita història de Paco Candel, de Genís Sinca, en el marc del programa Llegiu i parleu que impulsa l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana.

Si feu un cop d'ull a l'exposició, hi podreu llegir fragments que ens aproximen a aquest autor, l'obra del qual continua vigent. Candel creia que el diàleg i la cooperació possibilitaven les relacions entre les persones.

Francesc Candel ha estat un dels escriptors més prolífics i reconeguts del nostre país. En arribar a Catalunya, quan tenia dos anys, va compartir amb altres immigrants, que venien a la ciutat amb l'esperança de trobar-hi feina, les condicions de vida de les persones als barris perifèrics de Barcelona. La reputació i el reconeixement dels quals Candel gaudiria amb el pas dels anys  no van fer que oblidés els seus orígens.


Delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes