25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 8 d'abril de 2008

El Pla educatiu d’entorn posa en marxa un taller de cançons per a infants a les Roquetes

El taller, a càrrec del grup De Calaix, compta amb la participació del Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes

El Pla educatiu d’entorn (PEE) de les Roquetes inicia el 16 d’abril un taller de cançons per a infants guiat pel grup De Calaix i dirigit als pares i mares de les escoles de les Roquetes. El taller permet que pares i mares procedents de fora de Catalunya coneguin cançons catalanes per a infants i també que millorin els coneixements de català que tenen.
El Pla educatiu d’entorn posa en marxa un taller de cançons per a infants a les Roquetes És una de les activitats que va proposar el Servei Local de Sant Pere de Ribes, perquè formés part del programa en la tercera edició del PEE i es farà, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic l’Espai. En aquesta primera edició, s’hi han inscrit 25 persones (20 mares amb els seus fills i 5 monitores).

De Calaix

De Calaix és un grup musical format per un trio vocal femení integrat per tres dones: Gemma Pla, Lurdes Rimalló i Mireia Mena, que treballen la cançó tradicional catalana des d'una perspectiva actual. Canten cançons tradicionals catalanes d'arreu del territori, però harmonitzades a tres veus d'una manera actual i acompanyades d'instruments de percussió que toquen elles mateixes. Han actuat a molts festivals folk i han participat al programa “Atrapasons”. El desembre de l’any passat van editar el disc “Escudella de Nadales”, que, tal i com indica el títol, són versions de nadales tradicionals, com ara Fum, fum, fum, el Caga Tió i d'altres; d’altra banda, també han fet alguna versió de peces pop més o menys actuals. Elles, doncs, seran les encarregades de conduir la màgia de les cançons com a vehicle per a la comunicació en les relacions entre grans i petits. Aquest intercanvi de música i cançons entre les persones participants aprofundirà també en el llenguatge i en els recursos expressius a través de la veu, el gest i les paraules.

Cohesió social i català

El PEE va néixer amb la voluntat de potenciar la interrelació i els vincles entre l’activitat escolar i el teixit social i cultural del poble. Des dels inicis, el desplegament del PEE ha tingut en compte dos eixos bàsicament: d’una banda, el foment de la cohesió social a partir de l’educació intercultural; d’una altra, la consolidació del català com a llengua d’ús social habitual. Amb aquests principis, les activitats programades van dirigides a tota la comunitat educativa, des del professorat, a les famílies i a totes les persones que tinguin alguna relació amb els centres educatius de la població.

El Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes forma part del PEE de les Roquetes i, concretament, participa en la Comissió de formació permanent, encarregada de la programació de les activitats.

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
 
CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes