25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 28 d'octubre de 2014

El programa Llegiu i Parleu, presentat a les ones de ràdio Trinitat Vella

Ahir dilluns 27 d'octubre, el programa Tot un poble de Ràdio Trinitat Vella va comptar amb la col·laboració de dos alumnes de la delegació de Sant Andreu, de l'Elemental 3, el Jose i la Ileana, que van parlar de la seva experiència fent servir el material Llegir per parlar, llegir per aprendre.

El programa Llegiu i Parleu, presentat a les ones de ràdio Trinitat Vella

El Jose i la Ileana a l'estudi de gravació

Llegiu i parleu és un programa iniciat pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística per contribuir a l'augment de la competència comunicativa i del desenvolupament de l'hàbit lector.

S'adreça a la població adulta en general i, en particular, a l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa fou presentat a les aules a principis de setembre i el Jose i la Ileana de seguida s'hi van interessar. Van demanar-ne a la seva professora els textos i van dir que buscarien una parella pel seu compte per poder-los treballar conjuntament.

Tots dos van remarcar que l'ús del material "Llegir per parlar" ha enriquit molt el seu aprenentatge, perquè han pogut mantenir  converses de registre estàndard amb un vocabulari específic sobre temes que normalment no apareixen quan estan parlant amb amics o familiars. En el cas de la Ileana, a més, hi ha una particularitat afegida: després de llegir el text en veu alta i abans de comentar-lo, la seva parella li ha anat remarcant algunes qüestions de dicció i de ritme.

Escolteu el Jose i la Ileana en aquest enllaç a partir del minut 26.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes