25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 24 d'octubre de 2014

La Ribera d'Ebre ofereix enguany un nivell elemental de català per primera vegada

La trentena d'inscrits podran seguir els tres cursos que conformen aquest grau de setembre a juny a la capital de la comarca

Móra d'Ebre ha estrenat per primer cop aquest curs un nivell elemental de català, el mòdul que encavalca el nivell bàsic i el nivell intermedi -els quals sí que es poden trobar habitualment en l'oferta de cursos comarcal-, fet que ha pogut satisfer la demanda de molts antics alumnes que, un cop finalitzats els cursos d'acolliment, es trobaven que per poder continuar l'aprenentatge del català s'havien de desplaçar a capitals veïnes.

La Ribera d'Ebre ofereix enguany un nivell elemental de català per primera vegada

Alguns dels alumnes del curs elemental 1, durant un exercici de classe treballat en grup.

De moment el curs ha tingut una gran acollida i compta amb una trentena d'inscrits, que procedeixen de l'Aragó, Múrcia, Madrid, Andalusia, Anglaterra, Irlanda, Moldàvia, Txèquia, Eslovàquia, Ucraïna, Rússia, Bielorússia, el Marroc, l'Equador, Veneçuela, Cuba, el Paraguai, Colòmbia, l'Argentina, la República Dominicana, l'Índia i el Japó.

Alguns d'aquests alumnes són persones de llengua materna no catalana que ja fa molts anys que viuen al territori i no necessiten haver de fer tot un cicle d'acolliment lingüístic estricte, però la majoria procedeixen d'antics cursos de nivell bàsic 3. Cal recordar que el Servei Comarcal de la Ribera d'Ebre ha ofert durant els últims anys la possibilitat d'aconseguir el certificat de nivell A1 bàsic en deu ocasions, sis a Móra d'Ebre (el 2006, el 2008, el 2009, el 2010, el 2012 i el 2014), dues a Flix (el 2007 i el 2011), una a Rasquera (el 2007) i una a Benissanet (el 2010), a banda de moltíssims altres cursos de nivells inicial, bàsic 1 i bàsic 2.

Aquest mòdul de nivell elemental es durà a terme a Móra d'Ebre durant tot el curs escolar: de setembre a desembre s'oferirà el curs elemental 1, de gener a març, el curs elemental 2, i d'abril a juny, el curs elemental 3. Les classes les imparteix la tècnica i professora de tots els nivells del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, Montsant Aymat, el dilluns i el dimecres, de les 19 h a les 21 h.

   


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes