25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 23 d'octubre de 2014

El TERMCAT ofereix en línia el Diccionari de fusteria amb motiu de la Setmana de la Fusta de Catalunya

El TERMCAT publica en línia el Diccionari de fusteria, que recull gairebé 1.400 termes catalans relacionats amb la fusteria (aparells, estris i eines, instruments, màquines i equipament auxiliar, materials, construccions, tècniques i processos, etc.).

El TERMCAT ofereix en línia el Diccionari de fusteria amb motiu de la Setmana de la Fusta de Catalunya

Cada entrada inclou, a més de les denominacions catalanes sinònimes, els equivalents en castellà, francès i anglès, una definició i, si escau, notes i il·lustracions que aporten informació complementària sobre la denominació o el concepte definit.

Es tracta de la versió en línia del Diccionari de fusteria, elaborat l'any 2005 per Pitu Basart i Pere Pujolàs, amb l'assessorament terminològic del TERMCAT i la col·laboració d'experts de l'àmbit, i editat també pel TERMCAT.

El diccionari s'ofereix en línia amb motiu de la Setmana de la Fusta de Catalunya, una iniciativa orientada a donar valor a la cultura de la fusta sostenible i a promoure la reflexió sobre nous models de producció i distribució d'aquest sector industrial. En aquest context, l'obra vol ser una eina pràctica de referència per a totes les persones que utilitzen la terminologia de la fusteria, tant en àmbits professionals com en àmbits de divulgació.

El diccionari s'incorpora a la col·lecció de Diccionaris en Línia, que ofereix prop de vuitanta repertoris terminològics especialitzats.


TERMCAT
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes