25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 23 d'octubre de 2014

Tertúlia sobre el llibre "Les mateixes estrelles", de Núria Martí Constans

Una activitat del Club de Lectura Fàcil de Tortosa

Dins de les activitats del Club de Lectura Fàcil de Tortosa, en marxa des de l'any 2009, el dijous 23 d'octubre va tenir lloc la tertúlia sobre el llibre Les mateixes estrelles, de N. Martí, publicat dins de la col·lecció Llegim (Lectura fàcil, 4) de Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Tertúlia sobre el llibre

Un moment de la tertúlia a la sala de lectura de la Biblioteca de Tortosa

Dins de les activitats del Club de Lectura Fàcil de Tortosa, en marxa des de l'any 2009 mercès a la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l'Ebre amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa, el dijous 23 d'octubre va tenir lloc la tertúlia sobre el llibre Les mateixes estrelles, de N. Martí, publicat dins de la col·lecció Llegim (Lectura fàcil, 4) de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. El llibre és la història d'una mare i una filla que fugen de la Guerra del 1936-39 a bord d'un vaixell, el Winnipeg, que l'escriptor xilè Pablo Neruda va fer sortir el 1939 des d'un port de França rumb a Xile. És una història d'amistat, de solidaritat i d'amor basada en fets reals.

A la tertúlia hi van participar 11 persones de diverses procedències, alumnes dels cursos de català i voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua. Hi havia assistents de França, Espanya, Suïssa, Gàmbia, Hondures, República Dominicana, Argentina i Catalunya. A més, tenint en compte la proximitat de l'1 de novembre, es va repartir un full sobre la tradició catalana de la Castanyada i Tots Sants que incloïa una recepta dels panellets amb moniato o patata.

Cal dir que el Club de Lectura Fàcil de Tortosa, promogut per la Biblioteca Marcel·lí Domingo i pel CNL de les Terres de l'Ebre, entre altres organismes, ha obtingut el reconeixement de diverses institucions i ha estat premiat pel Ministeri de Cultura, Ciència i Esports del Govern de l'Estat.


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes