25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 23 d'octubre de 2014

El CPNL agafa embranzida a Sabadell per als propers 25 anys

Ahir el CNL de Sabadell va celebrar els 25 anys del CPNL amb el lema " Catalunya, un sol poble", que va encunyar Paco Candel. De la mà de l'escriptora Patrícia Gabancho van celebrar el 25è aniversari recordant la seva figura. L'acte va comptar amb la presència de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, senyora Ester Franquesa, de l'alcalde de Sabadell, senyor Joan Carles Sánchez, i de la presidenta del Consell de Centre del CNL de Sabadell, la senyora M. Antònia Puig.
El taller de cançons del CNL de Sabadell Fa x Mi,  va tancar l'acte amb la interpretació d'una cançó de fa 50 anys (D'un temps, d'un país) i una altra d'en fa 25 (L'Empordà).

El CPNL agafa embranzida a Sabadell per als propers 25 anys

Ahir el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va celebrar a Sabadell, a l'Auditori Pere Quart, les seves noces de plata en molt bona companyia. S'hi van aplegar autoritats, personal que ha fet possible l'activitat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell al llarg d'aquest temps, alumnes i participants en el programa del Voluntariat per la llengua i públic en general, tots interessats per les reflexions de l'escriptora Patrícia Gabancho, que va pronunciar la conferència titulada "Catalunya, un sol poble", alhora el lema de l'acte. La celebració, en l'organització de la qual va col·laborar la Fundació Paco Candel, també va donar el tret oficial de sortida al curs acadèmic 2014-2015 i a l'edició de tardor del programa del Voluntariat per la llengua a Sabadell.

Precisament una voluntària, Clara Borrell, va ser l'encarregada de conduir l'acte, que va presentar enllaçant la frase de Paco Candel amb la celebració dels 25 anys de vida del Consorci. Perquè si fa 50 anys que Candel va publicar Els altres catalans, la seva obra cabdal, i que va encunyar aquest lema, el Consorci en fa 25 que treballa per fer-lo realitat.

Borrell va deixar clar que l'acte de celebració era un homenatge a totes aquelles persones que han fet possible que hàgim arribat fins aquí. També va recordar que el CNL ha estat i ha de continuar sent un punt de trobada, i va fer una crida final als assistents perquè no deixin de fer anar la llengua, com fan les persones participants al taller de cançons Fa x Mi, que va posar la cirereta a la commemoració interpretant tres cançons: una de fa 50 anys (D'un temps, d'un país, de Raimon), una d'en fa 25 (L'Empordà, de Sopa de Cabra) i una d'actual (Rock'n'Roll, d'Els Catarres). Passat i present.

Els parlaments de l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i de la presidenta del Consell del CNL de Sabadell, M. Antònia Puig, van destacar també el paper cohesionador que ha tingut el Consorci al llarg d'aquests 25 anys, la feina que s'ha fet i, també, la que cal continuar fent.

Patrícia Gabancho va dividir la seva aplaudida intervenció en dues parts, una dedicada a glossar la figura de Paco Candel i l'altra a reflexionar sobre el paper de la llengua com a element imprescindible per assolir la identitat catalana.

Una emotiva fotografia de grup va cloure una celebració que va deixar palès que el CPNL arriba als seus primers 25 anys amb molta feina feta i molta per fer.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes