25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 5 de març de 2008

Patricia Gabancho compara la Catalunya que tenim amb la que volem, en una conferència a Sant Sadurní d’Anoia

Inici de nous cursos de català i del programa "Voluntariat per la llengua"

La conferència dóna el tret de sortida al nou període de cursos de català i del programa "Voluntariat per la llengua" a Sant Sadurní d'Anoia.
Patricia Gabancho compara la Catalunya que tenim amb la que volem, en una conferència a Sant Sadurní d’Anoia

Patricia Gabancho

L’escriptora i periodista Patrícia Gabancho pronunciarà una conferencia titulada “"La Catalunya que tenim, la Catalunya que volem", en l’acte que servirà per iniciar el segon quadrimestre dels cursos de català per a adults a Sant Sadurní d’Anoia. L’acte es farà dimecres de la setmana que ve, 12 de març, a la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya, a partir de dos quarts de vuit del vespre, i l’organitzen el Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, la Biblioteca Municipal i l’Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

Observadora de la Catalunya d’avui

Nascuda a Buenos Aires el 1952, Patrícia Gabancho fa més de trenta anys que viu i treballa a Catalunya com a professional de periodisme. Des del 1980 que va veure la llum el seu llibre “Cultura rima amb confitura”, ha publicat gairebé una dotzena de volums dedicats a explorar aspectes diversos de la llengua, la cultura i la societat catalana. El seu darrer treball “El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d’extinció” és un assaig dedicat a analitzar l’estat de salut de la cultura catalana i els perquès del seu retrocés a la Catalunya d’avui.

Català per a adults

Entre febrer i la primera setmana de març han començat els cursos de català per a adults del segon quadrimestre 2007-2008 a Sant Sadurní d’Anoia. En aquest cas, es fan un curs presencial i cinc a distància. Pel que fa al presencial, es tracta d’un curs oral, de 45 hores de durada, de nivell bàsic 2, per a persones que ja tenen uns coneixements mínims de català i els volen aprofundir, com també adquirir més fluïdesa en l’ús de l’idioma. El segueixen 15 persones i es fa al Centre Cívic Vilarnau. Pel que respecta als cursos a distància, és a dir, sense classes presencials però comptant amb l’ajuda d’una tutora i del material del curs, se’n fan dels nivells intermedi 2 i 3 i de suficiència 1, 2 i 3. Els segueixen 32 alumnes. Tots aquests cursos s’acabaran a principi del mes de juny.

“Voluntariat per la llengua”

Finalment, cal dir que en les properes setmanes s’iniciarà una nova edició del programa “Voluntariat per la llengua” a Sant Sadurní. Es tracta de posar en contacte persones que voluntàriament estiguin disposades a destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb unes altres que necessiten millorar l’expressió de l’idioma. Aquest programa s’adreça només a persones majors d’edat. Els qui estiguin interessats a participar-hi, han de posar-se en contacte amb l’Oficina de Català de Sant Sadurní d’Anoia (al carrer de Marc Mir, número 15, o al telèfon 93 818 42 24).

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes