25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 16 d'octubre de 2014

Lloret de Mar presenta la prova pilot de Voluntariat per la llengua entre comunitats religioses

A proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat, Lloret de Mar ha dut a terme una prova pilot de Voluntariat per la llengua entre comunitats religioses a través del Pla de Ciutadania de la Secció de Benestar i Família de l'Ajuntament i l'Oficina de Català de Lloret de Mar del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Lloret de Mar presenta la prova pilot de Voluntariat per la llengua entre comunitats religioses

En el marc del projecte de sensibilització Lloret, mar de cultures del Pla de Ciutadania (PLAC), el Dr. Francesc Torralba va ser a Lloret per presentar el primer document del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, que presideix. 

Un dels moments destacables de l'acte va ser la presentació de la prova pilot de Voluntariat per la llengua entre comunitats religioses, que va comptar amb la participació del director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa. 

El missatge de les diferents institucions presents a la taula va ser clar i compartit: cal associar diversitat amb riquesa i no caure en prejudicis; és a través de la coneixença mútua que es perceben més les semblances que les diferències entre els col·lectius que conviuen al territori, i una de les grandeses de Catalunya és, precisament, la diversitat.

Per explicar com havien anat les trobades, dos membres de les cinc parelles participants en el projecte pilot van parlar de la seva experiència i es va projectar un reportatge del PLAC i l'Oficina de Català amb entrevistes als partipants. Les cinc parelles hi explicaven com els havien anat les trobades, què els havia motivat a participar, què havien après en el projecte, etc.

L'acte es va desenvolupar en un gran ambient de cordialitat. La valoració general de l'experiència va ser unànime i altament positiva: sense cap mena de dubte, la prova pilot ha estat un èxit i és un bon model a seguir arreu del territori.

Si voleu veure fotos de l'acte de presentació cliqueu aquí.


OC Lloret de Mar
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes