25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 d'abril de 2006

La Queta celebra la Festa de Sant Jordi a Amposta

La Queta va recórrer les paradetes de llibres i roses al recinte de la zona del Castell.

La Queta celebra la Festa de Sant Jordi a Amposta

La Queta durant la seua visita a la capital de la cultura catalana.

La ciutat d’Amposta va rebre el dia 23 d'abril la visita de la Queta corpòria en el marc de la campanya Dóna corda al català. Va ser acte inclòs dins de la diada de Sant Jordi d'Amposta, que enguany és la capital de la cultura catalana, en què hi va haver parades de llibres i flors, mercat d'art i disseny (ESARDI), activitats diverses d'animació i musicals (concerts de les bandes de música, etc.).
 
La Queta va fer una visita a les paradetes de llibres i roses, i a les activitats que es van organitzar a la ciutat per celebrar la diada del patró de Catalunya. Es va distribuir material de la campanya de foment de l’ús de la llengua catalana i es va oferir la possibilitat als assistents de la festa de donar-se d’alta com a voluntaris per la llengua.

Aquesta va ser la primera visita de la Queta corpòria a Amposta, tot just l’any que la ciutat és la capital de la cultura catalana. El Consorci per a la Normalització Lingüística se suma als actes de la capitalitat cultural i hi col·labora  amb l’organització de diverses activitats durant l’any.

La campanya Dóna corda al català, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, vol fomentar els usos interpersonals i informals de la llengua catalana, i mobilitzar amplis sectors de la societat. Aquest acte té el suport del Consell Comarcal del Montsià i de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana 2006 que encapçala l’Ajuntament d’Amposta.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Servei Comarcal de Català del Montsià
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes