25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de juny de 2014

Entrega de premis del VIII Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d’Ebre

En l’edició d’enguany, la vuitena, hi han participat alumnes dels cursos de Móra d’Ebre i de Flix

Coincidint amb la cloenda dels cursos de català per a adults a la comarca, el Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre va fer públic els guanyadors de la vuitena edició del Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre, que van rebre el premi a classe entre els aplaudiments de la resta de companys de curs.

Entrega de premis del VIII Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d’Ebre

Alguns dels participants en la primera categoria, amb els obsequis rebuts i la professora del curs

El certamen, obert a l'alumnat i el voluntariat de la comarca, es va organitzar per celebrar Sant Jordi i es va inspirar en la seva llegenda, per la qual cosa la temàtica general del concurs van ser les tradicions, costums o coneixements populars del poble, terra o país de l'alumnat, que va poder escriure, doncs, sobre qualsevol aspecte que conforma el seu patrimoni.

El concurs, que enguany va arribar a la vuitena edició, va comptar amb tres categories: la primera -en què els participants havien d'adaptar el text al format de relat clàssic descriptiu-, per alsnivells inicial i bàsic, i la segona i la tercera -en què els participants havien d'adaptar el text al format d'article d'opinió-, per als nivells intermedi i de suficiència i per al nivell superior.

Els relats i els autors guanyadors del VIII Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre van resultar els següents:

PRIMERA CATEGORIA (nivells inicial i bàsic)

Relat premiat:

-L'Issun-boshi, de Tsugumi Ōta (Benissanet, originària del Japó), que va rebre com a obsequi una figureta de ceràmica feta per un canterer de la comarca.

Altres relats destacats: 

-La llegenda d'en Cantuña, de Katya Edith García Jiménez (Móra d'Ebre, originària de l'Equador).

-El mate, un costum argentí, de Cristina Silvia Bretón Català (Flix, originària de l'Argentina).

-Origen de la festa del xai o corder, d'Hicham Tiboub (Móra d'Ebre, originari del Marroc).

-Les festes patronals de la Mare de Déu del castell de Yecla, d'Almudena Muñoz Azorín (Móra d'Ebre, originària de Múrcia).

-Com Panchito Manderfuà va sopar amb el nen Jesús, de Haydee Yelitze Adarmes Guillén (Móra d'Ebre, originària de Veneçuela).

SEGONA CATEGORIA (nivells intermedi i de suficiència)

Deserta.

TERCERA CATEGORIA (nivell superior)

Article premiat:

-"Ufanosos dels nostres correfocs", de Drac de l'Ebre, pseudònim de Gregori Voltes (Garcia), que va rebre com a obsequi el llibre A l'aixopluc de les balmes, de Berta Treig.

Altres articles destacats: 

-"La festa del pubillatge del poble", de Pubilla Major, pseudònim de Laia Altadill (Corbera d'Ebre).

-"Que continuï la música!", de La Flautista, pseudònim de Rosa Maria Asens (Móra d'Ebre).

Tots els participants al concurs van rebre com a obsequiexemplars de Tastets de lletres ebrenques 2011, 2012 i 2013, un opuscle en què es recullen textos d'escriptors de les Terres de l'Ebre, i els alumnes nouvinguts també van rebre un exemplar de la sèrie de llibres Contes per parlar. Els premis, que es van atorgar tenint molt en compte la creativitat dels concursants i, sobretot, l'esforç i el treball personal, van ser entregats a classe per la tècnica del Servei i professora dels cursos, Montsant Aymat, durant les festes de cloenda dels curs escolar que es van celebrar a l'aula.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes