25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 23 de juliol de 2014

Parelles lingüístiques entre comunitats religioses a Lloret de Mar

Lloret participa en una prova pilot dins del programa Voluntariat per la llengua

Parelles lingüístiques entre comunitats religioses a Lloret de Mar

En el marc del projecte de sensibilització Lloret, mar de cultures del Pla Local de Ciutadania (PLAC), el mes de gener passat es va iniciar el cicle sobre Pluralisme, convivència i religió de la mà d'Agustí Pániker. Ara es fa un pas més i es comença a participar en el programa Voluntariat per la llengua amb parelles de diferents confessions religioses.

El dimecres 16 de juliol, a la seu de l'Oficina de Català, es varen aplegar set persones de diferents comunitats religioses que estan participant en aquesta edició especial del programa.

Aquesta trobada és el reflex d'un procés que es va iniciar el mes d'abril a proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos. Per a la seva execució pràctica, compta amb el suport del programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística, i el PLAC. Es tracta d'una prova pilot que té com a objectius promoure el català i el coneixement de diferents cultures i costums tot afavorint la cohesió social i la convivència. S'ha escollit el municipi de Lloret de Mar perquè des de la Secció de Benestar i Família fa anys que es treballa en la gestió de la diversitat religiosa.

A l'acte, varen assistir-hi la responsable de l'Oficina de Català, Cesca Cornellà; tècniques del PLAC; la responsable de formació, recerca i avaluació de la Direcció General d'Afers Religiosos, Rosa M. López; a més de les parelles lingüístiques participants en aquesta edició.

Durant la reunió, les parelles varen explicar com estaven anant les trobades i les diferents activitats que estan realitzant. En general, les parelles varen valorar positivament com està anant el procés. També es varen intercanviar coneixements sobre les diferents cultures i l'enriquiment que suposa conèixer altres religions.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que fomenta l'ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 90.000 parelles i hi col·laboren més de 800 entitats arreu de Catalunya.


OC Lloret de Mar

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes