25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 de juny de 2014

El Projecte Desdezero presenta a Falset 'Una història amb doble joc'

El Servei Comarcal de Català del Priorat porta l'espectacle al Teatre L'Artesana per celebrar els 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Projecte <em>Desdezero</em> presenta a Falset 'Una història amb doble joc'

Una vintena d'alumnes dels cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), del qual forma part el Servei Comarcal de Català del Priorat, voluntaris per la llengua i altres persones amb inquietuds lingüístiques i teatrals  presentaran l'espectacle Una història amb doble joc al Teatre l'Artesana de Falset el diumenge 6 de juliol a les 20 h. L'entrada serà gratuïta i en acabar hi haurà un petit refrigeri relacionat amb l'argument de l'obra.

Els participants integren el projecte col·laboratiu Desdezero, que impulsen la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el CNL, i entre els seus membres hi ha diverses persones vinculades al Priorat.

Hi treballen des de l'octubre amb el guiatge de Ferran Vidilla, actor i director, i han creat i desenvolupat un muntatge teatral totalment nou. L'obra gira a l'entorn de dos eixos temàtics: la figura del poeta reusenc Joaquim Maria Bartrina i la reivindicació d'un dels menjars més característics dels catalans.

Al llarg del procés els participants han pogut conèixer i experimentar els diversos aspectes de la creació teatral: documentació, escriptura dels textos, dramatúrgia, preparació actoral, disseny i construcció de l'espai escènic, vestuari i atrezzo, assajos i fins i tot  promoció de l'espectacle.

Els participants en el Desdezero reflecteixen la diversitat de procedències i llengües d'origen de la nostra societat. Són persones interessades per aprendre o millorar el català, que poden haver nascut a Catalunya o bé haver-hi vingut d'Andalusia, l'Aragó, Romania, Rússia, Colòmbia, l'Equador...

L'estrena es va fer amb gran èxit el dia 26 a  Reus, com a part  de l'acte de cloenda dels cursos de català del CNL i del programa Voluntariat per la llengua, en què també es va  celebrar el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística, i va omplir el Teatre Bartrina.

La representació a Falset s'emmarca també dins els actes de celebració d'aquesta efemèride, i en aquesta ocasió, a més del Servei Comarcal de Català del Priorat hi col·laboren l'Ajuntament de Falset, el Consell Comarcal del Priorat i la Cooperativa Falset Marçà.

El projecte Desdezero és una adaptació del treball «1, 2, 3... provant», que va guanyar el 2012 el 9è Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català, que convoquen biennalment la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el CNL de l'Àrea de Reus. Actualment ja està oberta la convocatòria per al 10è Premi d'Idees.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes