25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 de juny de 2014

El CPNL organitza les III Jornades Aprendre Llengües al segle XXI per compartir el coneixement dels seus professionals

Les jornades han permès compartir experiències en l’àmbit de l’ensenyament del català

El Consorci ha organitzat els dies 19 i 20 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona les III Jornades Aprendre Llengües al segle XXI, que han estat un punt de trobada per als tècnics de normalització lingüística que fan ensenyament al CPNL. 

La inauguració de les jornades ha anat a càrrec de la senyora Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL. En la seva intervenció, Ester Franquesa ha destacat que el Consorci ha de continuar tenint un paper cabdal en la millora de la llengua.

Durant els dos dies s'ha reflexionat sobre temes propis de la tasca del professor de català que han girat al voltant de dos grans blocs temàtics: les TIC en contextos d'aprenentatge, per una banda, i les emocions com a reguladores de l'aprenentatge, per l'altra. Cadascun d'aquests blocs temàtics ha anat introduït per una ponència dialogada: De les TIC a les TAC per fer pràctiques de Llengua i Literatura, a càrrec d'Antoni de la Torre (llicenciat en Filologia Hispànica-Lingüística Valenciana) i d'Alícia Martí (professora associada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Universitat de València), el primer dia, i El llenguatge de les emocions i les emocions i la llengua, a càrrec d'Anna Forés (doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació) i Teresa Terrades (llicenciada en Geografia i Història a la UB), el segon dia.

3a Jornada

També cal destacar, com a novetat d'aquest any, els tallers que han tractat i reflexionat sobre temes de gran actualitat i que han estat conduïts per representants dels diversos CNL arreu de Catalunya, com per exemple com abordar les TIC, com treballar la gramàtica, com manejar el plurilingüisme i la intercomprensió de llengües a les aules multilingües, el portafoli com a recurs i la lectura per a l'aprenentatge.

A més, durant els dos dies s'ha aprofitat per fer un tast d'algunes experiències, com la dels Contes del món (a càrrec del CNL del Vallès Oriental) i s'han compartit dues bones pràctiques que ha aplicat el CNL de Barcelona: Apropem el Tricentenari i Mira i parla (una adaptació de mirar l'art).

Finalment, les jornades s'han clos celebrant l'Any Vinyoli amb una emotiva lectura de poemes a càrrec del grup La Rabera Eclèctica.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes