25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 5 de març de 2008

5a edició del programa Voluntariat per la llengua a Solsona

L’exposició “Les llengües, un gran tresor” va ser el marc de trobada per iniciar la cinquena edició del VxL a Solsona

5a edició del programa Voluntariat per la llengua a Solsona

El dia 27 de febrer, els participants del programa “Voluntariat per la llengua” a Solsona van trobar-se a l’exposició “Les llengües, un gran tresor”, ubicada a la sala cultural de l’Ajuntament. El propòsit era facilitar la coneixença de cada aprenent/a amb el voluntari/ària assignat i donar-los, a més, punts de referència sobre l’ampli ventall de llengües que es parlen al món, de les quals al Solsonès hi ha una petita mostra.

 

En aquesta edició, la cinquena que s’organitza a la comarca des de l’any 2004, les persones aprenents són parlants de llengües com l’anglès, l’amazic, l’espanyol, el polonès, el portuguès i el romanès, entre d’altres. I tenen disponibilitat per aprendre la llengua pròpia del territori on viuen, en aquest cas el català.

 

Quant als voluntaris i les voluntàries lingüístics, entenen que no només fan de conversadors en català, sinó que també aporten una percepció concreta de l’entorn que comparteixen amb els aprenents i les aprenentes i que va lligada a la llengua catalana.

 

Un cop feta aquesta primera  trobada –en una exposició que presenta la diversitat lingüística com a patrimoni de la humanitat– les 33 persones inscrites al programa tenen deu setmanes per endavant per interrelacionar-se en català.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes