25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 de juny de 2014

El CNL de les Terres de l'Ebre, a la presentació de '300 fets de llengua'

El 13 de juny, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, van presentar el projecte 300 fets de llengua, que té com a objectiu divulgar lúdicament la història de la llengua catalana a través del joc, les xarxes socials, un llibre i un concurs.

El CNL de les Terres de l'Ebre, a la presentació de '300 fets de llengua'

Les tres participants ebrenques a la finat dels '300 fets de llengua' (entre Màrius Serra i Oriol Comas)

Els 300 fets de llengua són, al mateix temps, un joc de taula, una cronologia en línia amb extensió a les xarxes socials, un llibre i un concurs en què han participat més de 2.500 persones, alumnes i voluntaris del Consorci per a la Normalització Lingüística, de les quals 44 es van enfrontar en una final. La representació de les Terres de l'Ebre va estar formada per tres alumnes dels cursos de català, concretament per l'alumna Laia Diego Altadill, de Corbera d'Ebre, i per les ampostines Mélanie Miklanek Gasol i Mercè Queral Cid, acompanyades de la professora del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, Montsant Aymat.

La Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona va acollir l'acte conduït pels creadors del joc i del concurs, l'enigmista i escriptor Màrius Serra i el dissenyador de jocs Oriol Comas, acompanyats pel filòleg i periodista Pau Vidal. L'activitat s'emmarcava en els actes del Tricentenari dels fets de 1714.

Aquesta actuació tracta de sensibilitzar sobre els fets lingüístics més rellevants en els àmbits històric, social i polític. A partir d'una pàgina web de referència i diversos actes de comunicació a través de continguts per a xarxes socials, 300 fets de llengua va plantejar el concurs per posar de relleu els fets lingüístics que han marcat l'evolució del català com a llengua i els seus usos socials. Finalment, s'ha produït el joc de sobretaula que ha esdevingut un component lúdic i de difusió.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes