25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de juny de 2014

El CNL El Prat de Llobregat presenta el projecte Mira què t'he portat a l'auditori del Cèntric

L'acte va servir també per commemorar el 25è aniversari del CPNL.

El CNL El Prat de Llobregat presenta el projecte Mira què t'he portat a l'auditori del Cèntric

Ahir, dijous 12 de juny, va tenir lloc l'acte de presentació del vídeo Mira què t'he portat a l'auditori del Cèntric Espai Cultural. El mateix acte va servir, també, per commemorar que el CPNL enguany compleix 25 anys.

El vídeo Mira què t'he portat conté cinc històries que ens han explicat  els alumnes dels cursos de català i és el resultat final del treball que s'ha fet dins el Projecte d'Acolliment Lingüístic del CNL. Hi han participat alumnes de les tres institucions que fan formació de català per a adults al Prat: el CFA Terra Baixa, el CPS Francesc Palau i el CNL. De l'edició del vídeo se n'ha encarregat l'empresa d'inserció laboral per a joves Saó-Prat.

El fil conductor de cada vídeo és el souvenir que un alumne ens portaria del seu país d'origen. Aquest alumne ha compartit amb els seus companys de classe la història i el significat de l'objecte que han triat, i ens l'expliquen entre tots. La història de cada souvenir s'enllaça amb la història personal de l'alumne que ens l'ha portat, que ens explica què ha representat per ell o ella el fet de venir a viure al Prat (i a Catalunya) i com s'ha sentit tractat per la gent d'aquí. Hi ha cinc països representats: l'Índia, l'Uruguai, el Marroc, Bulgària i Catalunya. Cada vídeo té, a més, un narrador conductor, membre d'una entitat cultural del Prat, que planteja qüestions que tenen a veure amb el procés que segueixen les persones que fa poc que viuen aquí per integrar-se i reflexiona sobre diversos aspectes relacionats amb aquest procés.

Amb aquest vídeo, el  CNL ha volgut destacar la diversitat com un fet positiu i la importància del reconeixement mutu dels orígens i de la llengua i la cultura de les persones, per afavorir-ne la integració i aconseguir la cohesió social.

L'alcalde del Prat, el senyor Lluís Tejedor, va presidir l'acte, al qual també van assistir diversos regidors municipals i la Sra. Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística.

Tots els participants, alumnes, narradors, així com els seus acompanyants, van venir al Cèntric encuriosits i amb moltes ganes de veure el resultat final del seu treball. De ben segur que en van sortir molt satisfets! 


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes