25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de juny de 2014

Els alumnes de Bàsic 2 de Montornès acomiaden el curs amb una activitat d'intercanvi cultural

Els alumnes van compartir amb els companys menjar, roba, instruments musicals, cançons i llegendes

Cada alumne havia de dur algun elements propi del seu lloc d'origen: un menjar típic, un objecte, una cançó, una llegenda, una peça de roba... 

Els alumnes de Bàsic 2 de Montornès acomiaden el curs amb una activitat d'intercanvi cultural

foto de grup de Bàsic 2

Els alumnes de Basic 2 de Montornès van acomiadar el curs amb una classe d'intercanvi cultural. Cada un dels alumnes, inclosa la professora del curs, havia de dur quelcom propi del seu lloc d'origen i explicar als companys què era, la seva utilitat, com estava preparat,  quin nom rebia, etc. 

Així a la darrera classe de català  els presents van poder sentir la llegenda de " El Silvón" de Colòmbia; van veure un recull d'imatges dels 10 llocs més bonics de Veneçuela; van menjar "pastelón" de República Dominicana, plàtan fregit d'Equador i coca de sucre de les nostres contrades. També vam descobrir un objecte típic de Mali: un bol fet amb una carbassa buida que s'utilitza per transportar aigua, com a recipient de menjar i també com a instument musical de percusió. També de Mali van poder sentir una cançó que es canta a les noies que s'han de casar i que les adverteix dels perills de les males llengües per al bon funiconament del matrimoni. Les alumnes del Marroc van portar vestits de festa utilitzats per a les cerimònies matrimonials i van explicar com es deia en àrab cada una de les peces que conformava el vestit. Una altra peça de roba que vam poder veure va ser una diadema típica de flors que les nenes dominicanes es posen al cap. Un ventall per a la calor i un instrument de les comparses del Carnaval de Cadis van posar la nota andalusa a la classe cultural. 

Per acabar la professora de català els va dur una mostra d'indumentària de festes típiques populars catalanes. Dels castellers els va ensenyar la faixa i el mocador. Mitjançant fotografies  els alumnes van poder veure com castellers i castelleres es col·locaven la faixa per protegir-se l'esquena i on es posaven el mocador. I com a mostra de cultura popular del Vallès, els va ensenyar un mantó i uns camals amb picarols del ball de gitanes. Finalment alguns alumnes es van atrevir a usar el porró per veure una mica de moscatell a ritme de rock català. 


Reyes Barragán. Oficina de Montornès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes