25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 29 de febrer de 2008

Rosa Nebot presenta la seva primera novel·la "Fang i llimones"

El 29 de febrer, Rosa Nebot, escriptora i professora de català, va presentar la seva primera novel·la Fang i llimones a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, en un acte organitzat pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, en el qual l'autora va treballar com a dinamitzadora durant nou anys. El proper 30 de maig, Nebot comentarà el llibre al Centre Cívic Casa Sagnier.
Rosa Nebot presenta la seva primera novel·la

Portada de la novel·la "Fang i llimones", de Rosa Nebot.

"Em fa un goig immens veure tantes cares conegudes" va ser la primera frase que va pronunciar Rosa Nebot per presentar la seva novel·la Fang i llimones (editada per Columna) davant d'un auditori molt especial per ella, un centenar de persones la majoria de les quals excompanyes de feina del CNL de Barcelona i familiars.

"Tinc passió per la llengua", va afirmar l'autora i, visiblement emocionada, va afegir: "la meva llengua és la meva pàtria". Rosa Nebot es va confessar una entusiasta de la llengua i més concretament del registre literari. En aquest sentit va remarcar que una novel·la s'ha d'escriure en un registre literari i que no es pot escriure com es parla al carrer "perquè la llengua es va devaluant". Tot i que Nebot no va voler revelar la trama de Fang i llimones, va avançar que "és una novel·la que parla de sentiments".

Finalment, Rosa Nebot va convidar els assistents a llegir la novel·la i els va fer la següent recomanació: "quan trobeu una paraula que no conegueu, consulteu el diccionari".

La subdirectora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, i l'editora de Columna, Miriam Vall, van acompanyar Rosa Nebot durant la presentació del llibre. Escolà i Vall van elogiar el treball de l'autora i la van animar a escriure més novel·les.

A finals de maig, el CNL de Barcelona organitzarà una trobada entre Rosa Nebot i els alumnes i professors del centre per comentar Fang i llimones, que esdevindrà una lectura recomanada als alumnes de català.

Rosa Nebot, nascuda a Barcelona el 1934, és mare de tres fills i àvia de quatre néts. L'afecció a la literatura la va adquirir de molt jove i ja en l'època escolar li agradava escriure petites narracions. Ha treballat molts anys com a professora en el reciclatge de mestres de l'ICE de la UPC, en el Consorci per a la Normalització Lingüistica i en altres entitats. També és coautora del llibre de text Curs de llengua catalana, Nivell D, publicat per Edicions Castellnou.
Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes