25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 27 de febrer de 2008

Nou curs de nivell inicial per a persones de parla xinesa

El 25 de febrer va començar un nou curs de català de nivell inicial per a persones de parla xinesa amb un total de 24 inscrits. Les classes s’imparteixen a l’IES Pau Claris de Barcelona, de 18 a 19.45 h tots els dilluns, dimarts, dimecres i dijous fins al 31 de març.

Nou curs de nivell inicial per a persones de parla xinesa

Alumnes xinesos aprenen català amb el dossier "Barcelona Nihao" ("Hola Barcelona").

Barcelona Nihao (Hola Barcelona) és el títol del dossier d'aprenentatge que ha creat el CNL de Barcelona especialment per ensenyar català a les persones de parla xinesa. Barcelona Nihao és un dossier bilingüe, en català i xinès, que s'ha dissenyat tenint en compte que cal trencar la barrera lingüística entre les llengües xinesa i catalana i que els alumnes han d'obtenir una base sòlida de coneixements abans d'incorporar-se als cursos bàsics de l'oferta general del Centre.

Amb el dossier Barcelona Nihao els alumnes de procedència xinesa es familiaritzen amb l'alfabet occidental, que és nou per ells, i alhora es posen en contacte per primera vegada amb el repertori lèxic i les funcions lingüístiques més bàsiques dels sectors laborals del comerç i la restauració, en els quals treballen la majoria d'ells.

A l'hora d'elaborar el dossier s'ha tingut present que l'objectiu era crear una nova metodologia per aprendre una llengua des de l'òptica comunicativa. Per aquest motiu, Barcelona Nihao parteix d’un enfocament totalment pràctic que potencia l’ús de la llengua i els seus continguts es basen en informacions de l'entorn que esdevenen molt útils per al desenvolupament de la vida quotidiana dels alumnes.

Aquest és el quart curs específic per a xinesos que organitza el CNL de Barcelona des del passat mes d’octubre. Des d'octubre de 2007 fins a febrer de 2008 més de cent xinesos s'han inscrit a aquests cursos de català que s'imparteixen a la ciutat de Barcelona.

Està previst que el proper curs de català per a persones de parla xinea comenci el proper 10 d’abril.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes