25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 3 d'abril de 2006

S’obre la convocatòria de subvencions per a la promoció dels usos interpersonals de la llengua catalana

La Secretaria de Política Lingüística ha presentat aquesta convocatòria de subvencions que té una dotació pressupostària d’un milió d’euros i prioritzarà aquelles activitats que s’adrecin a joves
La convocatòria, igual que la de l’any 2005, té per objecte promoure els usos interpersonals de la llengua catalana en el marc de la campanya “Dóna corda al català”. Va adreçada a entitats sense finalitat de lucre, i té una dotació pressupostària d’1.000.000 d’euros.

D’acord amb els objectius de la “Campanya 2006”, la convocatòria prioritza aquelles activitats de sensibilització per a l’extensió de l’ús social de la llengua catalana adreçades a joves de 15 a 29 anys, unes activitats que potenciïn els factors emocionals i identitaris que poden vincular més intensament els joves i adolescents a la llengua catalana.

La convocatòria pretén promoure activitats que incrementin la percepció del català com una llengua adequada per a activitats lúdiques que ofereixin una imatge personal atractiva i moderna i que alhora fomentin els usos interpersonals en llengua catalana en sectors deficitaris. També preveu activitats que promoguin els valors del català com a llengua útil i que facilita l’èxit professional i, finalment fomenta l’organització de parelles lingüístiques d’acord amb el programa Voluntaris per la Llengua de la Secretaria de Política Lingüística.

Amb aquesta convocatòria s’espera incrementar notablement el nombre d’entitats en relació amb les que es van acollir a la convocatòria de l’any 2005. L’objectiu de la Secretaria de Política Lingüística és que la campanya “Dóna corda al català” arribi a tots els racons de Catalunya i s’hi interessin entitats de les diferents comarques que poden contribuir a reforçar l´ús social de la llengua catalana en tots els àmbits que proposa la convocatòria.

CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes