25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 de febrer de 2008

Tret de sortida per a la segona Gimcana de les Llengües

Tindrà lloc del 28 de març al 9 de maig

L'Ajuntament de Tortosa, conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, va presentar el dia 21 de febrer la Segona Gimcana de les Llengües de Tortosa, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Llengües Maternes.

Tret de sortida per a la segona Gimcana de les Llengües

Les autoritats, en l'acte de presentació.

Es tracta d'un concurs de preguntes i respostes que vol fomentar l'interès per les diferents llengües i cultures amb l'objectiu de promoure el respecte i la cohesió social. El concurs, obert a tothom, s'iniciarà el 28 de març i es desenvoluparà fins al 9 de maig de 2008.

Cada divendres es proposaran cinc proves corresponents a les diverses categories de participants. Cada participant haurà de resoldre la prova que li toque abans del divendres de la mateixa setmana. Els participants acumularan punts fins al final de la gimcana.

Per participar-hi, s'ha de contestar una pregunta que apareixerà setmanalment a les bústies que es repartiran a diversos punts de
Tortosa, com l’Ajuntament, la Biblioteca Marcel·lí Domingo, el Mercat i el Punt d'informació Juvenil.  Hi haurà temps fins al dijous de la setmana següent per deixar la butlleta amb la resposta.


També es podrà contestar la pregunta a través del web de la gimcana,  que oferix un recull d’enllaços amb altres pàgines d’arreu del món on hi ha curiositats relacionades amb les llengües i la informació necessària per respondre les preguntes a les bústies de la gimcana. 

Des dels mitjans de comunicació, Radio Tortosa emetrà les preguntes i cada divendres, de 12 a 13 hores, i farà un programa en directe des d'on es donaran a conèixer les respostes. El setmanari La Veu de l'Ebre també publicarà cada divendres les preguntes i donarà a conèixer les respostes de la setmana anterior.  Al final, hi haurà premis sorpresa.

Però el vertader objectiu de la gimcana consistix a captar l'interès dels escolars, alumnes d'instituts, entitats, associacions de veïns, famílies, grups d'amics, etc. D'aquesta manera es pretén ampliar els coneixements sobre  les diferents llengües i cultures que conviuen a Tortosa i fomentar entre els usuaris l'afició per la lectura i la compra de llibres.


Servei de Premsa de l'Ajuntament de Tortosa

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes