Finalitza l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" a l'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona

CNL de les Terres de l'Ebre

Difusió

L'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona va acollir l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", del 22 d'abril al 22 de maig. El CNL de les Terres de l'Ebre ha produït aquesta mostra, que recull 30 mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre.

Les paraules que conformen la mostra es presenten amb una fotografia que en precedeix l'entrada i, a continuació, se n'indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l'etimologia de cada mot.

L'objectiu és donar a conèixer i potenciar l'ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

"Xeic! Paraules de l'Ebre" es basa en l'exposició "Estem amoïnats", del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, i hi incorpora els mots que van obtenir més votacions en la campanya "Salvem una paraula ebrenca", impulsada el 2008 pels serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?