25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de maig de 2014

Finalitza l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" a l'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona

L'Institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona va acollir l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", del 22 d'abril al 22 de maig. El CNL de les Terres de l'Ebre ha produït aquesta mostra, que recull 30 mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre.

Finalitza l'exposició

Les paraules que conformen la mostra es presenten amb una fotografia que en precedeix l'entrada i, a continuació, se n'indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l'etimologia de cada mot.

L'objectiu és donar a conèixer i potenciar l'ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

"Xeic! Paraules de l'Ebre" es basa en l'exposició "Estem amoïnats", del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, i hi incorpora els mots que van obtenir més votacions en la campanya "Salvem una paraula ebrenca", impulsada el 2008 pels serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes