25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 21 de febrer de 2008

Cursos permanents per a persones refugiades immigrades a l'ONG ACCEM

La delegació de Sants-Montjuïc les Corts del CNL de Barcelona i l’ONG ACCEM han programat una sèrie de cursos inicials i bàsics que s’impartiran regularment i que permetran atendre els refugiats i immigrants que acull aquesta ONG.

Cursos permanents per a persones refugiades immigrades a l'ONG ACCEM

Classe de català a les instal·lacions de l'ONG ACCEM.

Fins al mes de gener, l’acord entre el CNL de Barcelona i ACCEM havia permès atendre 12 persones immigrades en els cursos generals del CPNL. Davant de l’augment progressiu de la demanda de formació per part de l’ONG, la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts ha elaborat una planificació de cursos inicials i bàsics que s’impartiran a la mateixa seu d’ACCEM i que, d’una manera regular, atendran les persones  immigrades que acull l’associació.

El primer curs inicial s’ha impartit el mes de gener i febrer i ha comptat amb 24 alumnes. Ja està en marxa el segon curs inicial que, amb el mateix nombre d’alumnes, ha començat al febrer i acabarà al març. També s’han previst un nivell Bàsic 1, que començarà al març i atendrà els alumnes dels cursos inicials, i els dos pròxims cursos inicials a l’abril i al maig, si hi ha un mínim d’inscrits.

D’altra banda, també s’han inscrit 10 alumnes als cursos de Català a taula, adreçats a cambreres i cambrers, que s’impartiran el mes de febrer.

ACCEM és una ONG que treballa amb persones immigrades, sol·licitants d’asil i refugiades, i que porta a terme activitats d’informació, orientació, assessorament i acollida. El local on es fan les activitats formatives és un espai obert a persones nouvingudes sense sostre o d’especial vulnerabilitat, la majoria d’elles de l’Àfrica subsahariana. El local, les oficines i els pisos d’ACCEM estan distribuïts per diferents punts de Sants i les Corts.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes