25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 20 de febrer de 2008

Sessions informatives d'acollida als cursos de català inicials i bàsics a Sants

Els alumnes dels cursos de català de nivell bàsic i inicial de Sants-Montjuïc reben sessions informatives a l'aula sobre tràmits bàsics (empadronament, escolarització, sistema sanitari, etc.) i sobre la Llei d’estrangeria. Aquestes sessions s’imparteixen dins de l’horari lectiu de classe.

Sessions informatives d'acollida als cursos de català inicials i bàsics a Sants

Una sessió informativa d'acollida als cursos inicials i bàsics de català.

Els alumnes dels cursos de català de Sants-Montjuïc participen en unes sessions informatives sobre recursos i serveis bàsics de la ciutat que imparteixen a les classes els membres de la Plataforma Poble-sec per a Tothom, entitat adherida a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec. Aquest servei és un projecte municipal que impulsa el Gabinet Tècnic d'Immigració de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sants-Montjuïc. La Coordinadora, mitjançant la Plataforma, s’encarrega de la seva gestió.

Les sessions s’adrecen a les persones nouvingudes i s'ha arribat a un acord per impartir-les als alumnes dels cursos de català. Al juliol es van fer dues proves pilot i enguany ja s'han fet tres sessions a diferents cursos, els alumnes dels quals eren persones acabades d’arribar a Barcelona. L’acord preveu fer-ne dues o tres cada mes durant els propers mesos.

La durada de la xerrada és d’una hora i en aquest temps s’expliquen aspectes bàsics com l’organització territorial, els recursos per trobar feina, per empadronar-se, per l’assistència sanitària, etc. Durant la sessió els alumnes poden resoldre els dubtes que tinguin sobre aquestes qüestions i els professors aprofiten les sessions per fer un treball de compressió oral de la llengua.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes