25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 20 de febrer de 2008

Aprovat el projecte 2008 del Consorci per a la Normalització Lingüística

Els col·lectius xinès, pakistanès, marroquí i romanès seran objecte d'una atenció especial.
Aprovat el projecte 2008 del Consorci per a la Normalització Lingüística

Un aspecte de la sala on es va celebrar el Ple


El dia 19 de febrer es va reunir el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Va presidir la reunió Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística de la Generalitat i de Catalunya i com a tal president del Consorci, acompanyat dels dos vicepresidents, Carles Martí i Jufresa, primer tinent d'alcalde de Benestar i Cohesió Territorial de l'Ajuntament de Barcelona,  i Paquita Sanvicén i Torné, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüstica.

Bernat Joan va introduir l'acte fent referència a la satisfacció que li produïa ser president d'aquest organisme que a finals d'aquest any complirà els seus 20 anys d'existència.
"El Consorci és una eina bàsica per dur a terme el procés de normalització de la llengua catalana", va dir. "Tenim reptes importants per afrontar i ha de ser un instrument flexible i adaptatiu, capaç de donar resposta gairebé immediata a les necessitats de la societat".

Dels programes específics en què s'ha treballat, en va destacar el de "Voluntariat per la llengua", prioritari per al Govern de la Generalitat, molt potent i molt útil, no només per als qui la volen practicar per parlar-la, sinó també per als qui tenen el català com a primera llengua, perquè la mantinguin.

Pel que fa al projecte 2008, va destacar que serà el tercer any en el marc del projecte trianual 2006-2008 i el de consolidació dels plans d'acolliment lingüístic dels 22 centres de normalització lingüística. En aquesta fase del projecte trianual, els col·lectius xinès, pakistanès, marroquí i romanès seran objecte d'una atenció especial. L'any 2008 també serà el de posada en funcionament del curs en línia "parla.cat", que permetrà ampliar l'oferta formativa a distància, i es continuaran també potenciant activitats que afavoreixin l'extensió de l'ús, especialment en el programa del "Voluntariat per la llengua", però també en moltes altres activitats que es desenvolupen al territori.

Tot seguit es va aprovar el projecte i el pressupost per a l'any 2008, per un import total de 35.300.000€.

La previsió d'inscripcions als cursos de català per a adults és la superació de l'horitzó de les 100.000, en una oferta que es treballa contínuament per adaptar-la a les necessitats de cada territori, de cada col·lectiu i de cada realitat.

Finalment hem de destacar l'aprovació de la incorporació dels ajuntaments de Constantí, Polinyà, el Vendrell i Montmeló com a organismes consorciats, als quals tots els assistents van donar la benvinguda.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes