25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 9 de maig de 2014

Descobrint el barri jueu de Tarragona

Els alumnes de català visiten el call de la mà del professor F. A. Lascorz

Una vintena d'alumnes del Servei Local de Català de Tarragona han fet avui, 9 de maig, una visita guiada al call de Tarragona.

Descobrint el barri jueu de Tarragona

Els alumnes i professors, amb el professor Lascorz al call de Tarragona

La visita, que ha estat molt amena i interessant, l'ha guiada el professor F. Andreu Lascorz Arcas, llicenciat en Filologia Hebrea, president de l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel i un dels més prestigiosos hebraistes del país.

La visita ha començat davant la Porta dels Jueus, a la muralla tarragonina, al passeig de Sant Antoni, una de les portes d'entrada a l'antic call. Després ha continuat pel carrer de la Portella (a la Part Alta de la ciutat, al costat de la plaça del Rei) i ha acabat a la plaça dels Àngels, on hi ha Ca la Garsa, un edifici molt gran i important que probablement va albergar una sinagoga i una miqvé (banys públics).

El professor Lascorz ha assenyalat que l'antiga Tàrraco va ser probablement una de les més importants portes d'entrada de jueus a la península Ibèrica, i ha recordat que els geògrafs àrabs dels segles X i XI parlen de tres "ciutats dels jueus" a al-Àndalus: Granada, Lucena i Tarragona.

La visita ha servit per descobrir una important etapa de la història de la ciutat i del país, malauradament, molt poc coneguda, i també per constatar que Tarragona hauria de reivindicar amb més convicció tot aquest llegat jueu.


SLC de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes