25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 7 de maig de 2014

La campanya 'Al vostre servei' fomentarà l’ús del català en l’atenció al públic als supermercats

El Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors i la Confederació de Comerç de Catalunya signen un conveni per materialitzar la iniciativa

La directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, el president de l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (Cat-Dis), Enric Ezquerra, i el president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens, han signat avui un conveni per dur a terme la campanya Al vostre servei i reforçar el foment de l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic.

La campanya Al vostre servei té com a objectiu desenvolupar accions de sensibilització adreçades a professionals que atenen el públic per millorar la qualitat del servei en català. Amb la signatura d'aquest conveni s'incideix en el personal que fa atenció al públic dels supermercats associats a Cat-Dis. Per a això, es compta també amb el suport de la CCC, que s'hi compromet com a part signant d'aquest conveni.

Ester Franquesa ha manifestat que aquesta signatura contribuirà a l'aplicació de la política lingüística al nostre territori i posa el Consorci a disposició de Cat-Dis i la CCC per prestar conjuntament un millor servei i fer créixer el català als seus establiments. A continuació Pere Llorens ha incidit en els objectius d'aquest conveni i els compromisos que se'n deriven. Finalment, Enric Ezquerra ha destacat que a través del comerç no només es dóna ocupació sinó també un servei al ciutadà, i és en aquest sentit que el català pren importància.

Fruit d'aquest acord de col·laboració, amb una vigència de tres anys des de la data de la signatura, el CPNL, Cat-Dis i la CCC es comprometen conjuntament a desenvolupar el programa d'actuacions de la campanya Al vostre servei, i a fer-ne el seguiment i l'avaluació.

En el marc del conveni, el CPNL es compromet a assessorar les empreses associades en l'elaboració d'uns criteris lingüístics d'atenció al públic, així com també a dissenyar i impartir les sessions de sensibilització, d'acord amb les necessitats i característiques de cada empresa.

Cat-Dis, per la seva banda, es compromet a presentar, difondre i dinamitzar la campanya entre les empreses que formen part de l'Associació: Caprabo, Condis, CoAliment, Sorli-Discau i Veritas. També es compromet a facilitar al CPNL el contacte i la coordinació amb les esmentades empreses per tal de planificar i executar les actuacions del projecte més adequades a les seves necessitats.

Finalment, la CCC farà la màxima difusió de les accions de la campanya objecte d'aquest conveni per tal que arribi a supermercats de tot Catalunya, posarà a la disposició dels destinataris de la campanya Al vostre servei els materials elaborats d'Oberts al català, campanya creada per la CCC, i, a l'últim, posarà el Servei Lingüístic de l'organització al servei de les empreses que formen part de Cat-Dis.

Cat-Dis és la principal associació de distribuïdors d'alimentació a Catalunya, ja que representa el 40% del sector en aquest territori. Impulsada per Condis, Sorli-Discau, Caprabo i CoAliment, té també com a membres la cadena de supermercats ecològics Veritas i 9 companyies integrades en els gremis provincials de supermercats i autoserveis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, fins a arribar a un total de 14 empreses.

La Confederació de Comerç de Catalunya és l'organització més representativa del comerç català i aplega actualment uns 350 gremis i associacions, que alhora representen 90.000 comerciants i botiguers de Catalunya. Per mitjà de la marca "Botiguers pel país", la CCC s'adreça als ciutadans i als consumidors.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, és format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes