25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 15 de febrer de 2008

El poeta Miquel Desclot acosta la poesia a Sant Quirze

Més de quaranta persones comparteixen tertúlia literària amb Desclot en el marc dels cursos de català i de les activitats del programa Voluntariat per la llengua.
Amb motiu de la cloenda dels cursos de català per a adults i de l’edició de tardor del programa Voluntariat per la llengua, i com a acte obert a la població de Sant Quirze, el Consorci per a la Normalització Lingüística va tenir el plaer d’oferir una tertúlia literària amb el poeta Miquel Desclot.

Durant una hora i mitja i en un ambient relaxat i distès Desclot va comentar als més de quaranta assistents que omplien la sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu la seva trajectòria com a poeta i el seu llibre Cançons de la lluna al barret, que l’alumnat havia llegit i comentat a l’aula.

Desclot va explicar també de manera planera en què consisteix l’art de la poesia, com es produeix el procés de creació poètica i quina és l’autèntica voluntat última del poeta: comunicar i evocar emocions en el lector a través de les paraules enfilades en el vers. All llarg de la sessió va llegir magistralment alguns poemes seus i altres de poetes que ell ha traduït, com Goethe i Prevert.

Els aprenents i aprenentes dels cursos de català per a adults, els membres del programa Voluntariat per la llengua i el públic quirzetenc s’apropaven de nou al panorama literari català actual de la mà del Servei de Català de la població. I si en temporades anteriors compartien tertúlia amb Jaume Cabré, Màrius Serra i Ramon Solsona, prosistes, i amb Jordi Galceran, dramaturg, enguany es donava la paraula a la poesia de la mà d’un dels poetes més importants del país.

Aquesta tertúlia s’emmarca en les activitats de foment de la lectura dels cursos de català per a adults de Sant Quirze i ha estat possible gràcies a la campanya Al vostre gust de la Institució de les Lletres Catalanes i al suport de l’Ajuntament de la població.

SLC de Sant Quirze del Vallès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes