25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 30 d'abril de 2014

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre celebra Sant Jordi

Els serveis de català del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) van celebrar, el passat 23 d'abril, la diada de Sant Jordi amb diferents activitats en què l'alumnat i els usuaris del CNLTE van ser els protagonistes.

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre celebra Sant Jordi

Alumnat dels cursos de català, a les parades de Sant Jordi de Móra d'Ebre.

Al llarg de la jornada i dels dies anterior i posterior a la diada del llibre i la rosa es van desenvolupar diferents actes en les poblacions d'Amposta, Deltebre, Flix, Gandesa, Móra d'Ebre, la Sénia, Tortosa i Ulldecona, localitats on actualment el CNLTE està tirant endavant activitats.

A totes les poblacions esmentades va dur a terme la presentació i l'obsequi de l'opuscle Tastets de lletres ebrenques 2014 als usuaris de tots els serveis del CNLTE. També es va lliurar aquest opuscle als guanyadors dels concursos literaris de l'Institut Terra Alta de Gandesa.

A les poblacions de Móra d'Ebre i Tortosa, el CNLTE va fer parades de Sant Jordi per promocionar les activitats del Voluntariat per la llengua i del Consorci per a la Normalització Lingüística (amb motiu del seu 25è aniversari), concretament a la plaça de Dalt de Móra d'Ebre i al carrer de la Rosa de Tortosa.

A la capital del Monstià, Amposta, es va fer una visita per part de l'alumnat dels cursos de català als diferents actes que es van organitzar a la ciutat amb motiu de la diada (ballada de jotes, parades de llibres i flors, etc.). El recorregut va acabar a la zona del Castell, on hi havia les parades i on es va aprofitar l'ocasió per a visitar l'Escola d'Arts i Disseny i  la Biblioteca Sebastià Juan Arbó.

A la capital de la Ribera d'Ebre, l'alumnat dels cursos de català va fer un tomb per la plaça de Dalt de Móra d'Ebre, on hi havia ubicades les parades. Tant a les classes Móra d'Ebre com a les de Flix, es va fer la lectura i el comentari de la llegenda de Sant Jordi i es va presentar i explicar la convocatòria del VIII Concurs de Relats Breus de Sant Jordi a la Ribera d'Ebre.

A l'Institut Manuel Sales i Ferré, a Ulldecona, es va poder veure l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", i a l'Espai Jove de la Sénia, l'exposició "Paraules de riu" .

El CNLTE també va participar a la recepció de Sant Jordi que va tindre lloc a l'Institut Joaquín Bau, a Tortosa, i va ser present al programa especial, dedicat a la diada, Biblioones, que emet a Ràdio Tortosa la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Finalment, durant tota la jornada de Sant Jordi es van difondre els testimonis gràfics de la participació dels usuaris del CNLTE als actes de la diada a través de les xarxes socials.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes