25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 de febrer de 2008

Augmenten un 89% les persones immigrades que fan cursos de català a Barcelona

Des que es va posar en marxa el Pla d'acolliment lingüístic l'any 2005 a la ciutat de Barcelona, el nombre d'inscripcions als cursos bàsics de català s'ha incrementat en un 89%. Aquesta és la dada més significativa que es va donar a la roda de premsa celebrada el passat 6 de febrer al Centre d'acolliment Lingüístic de la ciutat.
Augmenten un 89% les persones immigrades que fan cursos de català a Barcelona

Classe de català per a persones de parla xinesa.

L'any 2007, en el conjunt dels tres mòduls del nivell bàsic de català B1, B2 i B3, s'han fet 20.038 inscripcions, gairebé el doble de les que es van fer l'any 2004, durant el qual se'n van registrar 10.605. Així ho van explicar ahir en roda de premsa el primer tinent d'alcalde de Benestar i Cohesió Territorial, Carles Martí, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, i el director del CNL de Barcelona, Toni Mataix.

Els efectes de l'acolliment lingüístic han tingut una extraordinària incidència en els àmbits associatiu i cultural de la ciutat, ja que el nombre de cursos organitzats a les entitats d'aquest sector l'any 2007 ha augmentat en un 76% respecte al 2006; l'any passat 2.507 alumnes es van inscriure en aquests cursos, mentre que el 2006 ho van fer 1.424.

El CNL de Barcelona manté el punt d'acolliment lingüiístic al SAIER (Servei d'Atenció als Immigrants Estrangers i Refugiats de l'Ajuntament de Barcelona), mitjançant el qual es formalitza una inscripció mitjana de 25 alumnes a la setmana, la qual cosa suposa unes 1.295 inscripcions l'any.

Des que es va posar en marxa el Pla d'acolliment lingüístic a la ciutat, l'organització i els continguts de l'oferta de cursos de català s'ha transformat completament, ja que s'ha imposat l'oferta continuada i l'inici de cursos en qualsevol moment de l'any i s'han diversificat les modalitats i intensivitats dels cursos. També s'ha renovat el material pedagògic dels cursos amb la incorporació d'aspectes de la realitat social i cultural de la ciutat per apropar-la a les persones nouvingudes. A més, s'ha consolidat i ampliat l'oferta d'activitats complementàries als cursos per promoure entorns d'ús del català que es va iniciar l'any 2006.

Cursos per a persones de parla xinesa

L'octubre de 2007 el CNL de Barcelona va començar a impartir cursos de català especialment dissenyats per a persones de parla xinesa. Es tracta d'una oferta de cursos que consta d'un curs de nivell inicial i de dos cursos específics adreçats a les persones xineses que treballen en el sectors del comerç i la restauració.

D'altra banda el Centre ha donat continuïtat al programa de cursos "Català a taula", una oferta adreçada a persones que treballen en el sector de la restauració.

Per que fa al'oferta general de cursos de tots els nivells que ofereix el CNL de Barcelona, el 2007 s'han inscrit 28.851 persones, un 15% més que l'any 2006.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes