25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 4 de febrer de 2008

Matthew Tree enceta una nova edició del Voluntariat a Constantí

L'escriptor anglès va fer una conferència per celebrar l'inici de la cinquena edició del Voluntariat

L’escriptor i periodista Matthew Tree ha estat l’encarregat enguany d’encetar la nova edició del "Voluntariat per la llengua" a Constantí amb una xerrada sobre “Com obtenir un passaport català”, com ja havia fet en la inauguració del curs 2007-2008 a Tarragona. L’acte va tenir lloc l'1 de febrer, a la Sala Pau Casals de Constantí (Tarragonès).
Matthew Tree enceta una nova edició del Voluntariat a Constantí La directora del Centre, Rosa M. Ibarz, va presentar l’acte, en què va estar acompanyada per la regidora Dolors Fortuny, responsable també de l'Escola d'Adults constantinenca i professora de català.

En la seva xerrada, que va ser seguida amb atenció per unes dues-centes persones, entre les quals hi havia l'alcalde, Cristóbal Ramírez, i la representant del Tarragonès al Consell de Centre, Sílvia Puerto, Tree va exposar la seva experiència i la del seu cercle d’amistats estrangeres que s’han establert a Catalunya per adaptar-se a una nova llengua, uns nous costums i una nova cultura.

Nascut a Londres el 1958, Matthew Tree va començar a aprendre català l’any 1979 del seu país estant. Cinc anys més tard es va establir a Barcelona i, novament cinc anys més tard, va començar a publicar en la nostra llengua.

   Nova edició, més parelles


En aquesta nova edició del 2008 del "Voluntariat per la llengua", la cinquena ja que s'ha organitzat a Constantí, hi participen unes 230 persones, xifra que supera una vegada més la de l'edició precedent. Durant les deu setmanes que dura l'experiència, hi ha previst oferir diferents activitats per als participants, de les quals ja anirem informant-ne puntualment.


OLC de Constantí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes