25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 30 de gener de 2008

Al nord del Baix Llobregat, 465 persones participen en el programa de Voluntariat per la llengua durant el 2007

Un dels objectius del 2008 al CNL Ca n'Ametller és potenciar la col·laboració amb les entitats i els comerços

El Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller tanca l'any 2007 amb 465 participants en el programa de Voluntariat per la llengua: 208 han estat voluntaris i 257, aprenents.
D'entre els 10 serveis locals de català on s'ha dut a terme el programa, s'han fet un total de 208 grups lingüístics, distribuïts entre 165 parelles, 40 trios i 3 quartets.

Si mirem les dades obtingudes en d'altres edicions podem constatar que el nombre de voluntaris i aprenents ha anat augmentant de manera satisfactòria fins al punt que en alguns serveis de català, de l'edició anterior a la de 2007, s'ha doblat el nombre de participants. El creixement experimentat ha estat del 40.06% respecte de l'any 2006.

Com a novetat, aquest any s'ha començat a mantenir contacte amb les unions de botiguers de les diferents poblacions. Com a resultat, 221 establiments comercials s'han adherit al programa Voluntariat per la llengua i s'han compromès a atendre en català qualsevol persona que s'hi dirigeixi en català, encara que ho faci amb dificultats.

Aquesta iniciativa s'ha estès a tots els aprenents per tal que s'adonin que poden fer en català coses tan habituals com anar a comprar i, alhora, perquè es llancin a fer-ho.

També s'ha pogut comptar amb la col·laboració d'un total de 30 entitats que han difós la informació entre els associats i els han encoratjat a fer-se voluntaris, a la vegada que han ofert les seves activitats a totes les persones que participen en aquest programa.

A més, també s'han organitzat 34 activitats en què hi han participat voluntaris i aprenents dels diferents serveis: sortides al teatre, xerrades, sortides culturals, trobades gastronòmiques, etc.

Els objectius per a aquest any 2008 són ampliar el nombre de participants en les diferents edicions del Voluntariat per la llengua i potenciar la col·laboració amb les entitats i els comerços de les diferents poblacions que formen part del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller.

CNL de Ca n'Ametller

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes