25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 24 de març de 2014

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, amb el Dia Mundial de la Poesia

El divendres dia 21 de març, a les 20.00 h , el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre va col·laborar en la celebració del Dia Mundial de la Poesia que es feia a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat a Tortosa.

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, amb el Dia Mundial de la Poesia

Alumnes dels cursos de català i membres del Voluntariat per la llengua van llegir el poema Només la paraula nua, de Montserrat Abelló, en cinc llengües: català, rus, wòlof, francès i mandarí. A més, es van recitar poemes de Joan Vinyoli i de Desideri Lombarte, poetes homenatjats enguany.

L’acte fou molt participatiu i alumnat i voluntariat lingüístic va gaudir d’una vetllada molt grata acompanyats de tots els assistents que van voler manifestar el goig per la poesia.

La celebració va comptar amb la participació de Josep Cid i Fonollosa, lo Noi, qui va  actuar com a mestre de cerimònies. L’acte va constar de les parts següents:

1. Lectura col·lectiva de poemes per part dels assistents.

2. Brindis per la poesia i pels poetes, rapsodes i músics que ajuden a difondre-la.

3. Lectura del poema del Dia Mundial de la Poesia: Tan sols la paraula nua , de Montserrat Abelló, que va ser la poeta convidada per la Institució de les Lletres Catalanes a fer el poema commemoratiu, que s’ha traduït a vint llengües, les oficials a Catalunya i algunes d’escollides entre les que parlen els nous ciutadans del país.

4. Concert: De Monllau a Margarit, a càrrec d’Andreu Rifé (piano i veu), i Raúl Juan (guitarra i cors), amb poemes de David Monllau, Josep Bo, Jaime Gil de Biedma, Joan Margarit, Desideri Lombarte, Joan Vinyoli, Francesc Vicent Garcia i temes propis.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes