25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 23 de gener de 2008

Comencen les inscripcions dels cursos de català per a adults

Durant el curs continuarà el programa “Voluntariat per la llengua”

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf iniciarà al febrer els cursos de català per a adults en una bona part de les poblacions de les dues comarques.
Comencen les inscripcions dels cursos de català per a adults

Aula dels cursos de català del darrer quadrimestre

Els antics alumnes s’hi podran inscriure a partir del 4 de febrer. Les persones que no hagin fet mai cap curs de català al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i que ara s’hi vulguin inscriure –sigui en la modalitat presencial o a distància-, abans de formalitzar la matrícula han de fer una prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el curs més adequat. Aquestes proves es faran a partir del dia 30 de gener i prèviament cal demanar dia i hora al servei o a l’oficina corresponent. Un cop coneguts els resultats, a partir del 6 de febrer ja es podrà formalitzar la matrícula. Els cursos començaran els dies 18 i 19 de febrer.

Cursos presencials i a distància

Les persones que vulguin conèixer la nova oferta de cursos poden consultar el web del CPNL: www.cpnl.cat o es poden posar en contacte directament amb qualsevol de les oficines o serveis de català del CNL.

L’oferta consisteix bàsicament en cursos:
· d’iniciació a l’aprenentatge del català parlat
· orientats a la llengua parlada: nivells bàsics i elemental
· orientats a la llengua escrita: nivells intermedis i de suficiència

Els nivells dels cursos es corresponen amb els certificats de coneixements de llengua catalana establerts actualment per la Secretaria de Política Lingüística: bàsics, elementals, intermedis i de suficiència (coneguts per nivells A, B i C) i estan organitzats en mòduls de 45 h, això significa que la durada del curs és quadrimestral, en sessions d’una hora i tres quarts, distribuïdes en dos dies a la setmana.

Certificats homologats

Els cursos que imparteix el CPNL són equivalents a les titulacions que expedeix la Secretaria de Política Lingüística. Així doncs, la prova final dels cursos bàsics, elementals, intermedis o de suficiència permet obtenir un títol oficial, que equival als nivells A, B i C de català.

Programa "Voluntariat per la llengua"

Aquest programa està orientat als alumnes dels cursos bàsics o a altres persones que vulguin practicar -o els calgui reforçar l’expressió oral- amb la col·laboració d’alumnes d’altres cursos o d’altres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català compartint una hora a la setmana fora de l’aula durant un mínim de deu setmanes. Qualsevol persona interessada a participar-hi, pot adreçar-se als serveis o a les oficines de català del CNL de l’Alt Penedès i del Garraf en qualsevol època de l’any.

El CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes