25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 17 de febrer de 2014

La Direcció General per a la Immigració i el Consorci per a la Normalització Lingüística lliuren els certificats dels cursos del programa de Reagrupament i Treball

L’any 2013 s'han organitzat 17 cursos amb un total de 159 alumnes

Des del 2007 el CPNL col·labora en aquest programa organitzant 65 hores de formació que inclou l’aprenentatge del català adaptat a les necessitats lingüístiques del sector professional per al qual s’està formant l'alumne.

Aquest divendres s'ha celebrat, a la seu de la Direcció General per a la Immigració, l'acte de lliurament de certificats dels cursos del programa de Reagrupament i Treball. Els encarregats de lliurar els certificats han estat la presidenta del CPNL i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch.

Prèviament al lliurament, Xavier Bosch ha expressat el seu agraïment a tots els alumnes i als organitzadors d’aquest programa, i ha assenyalat que l’objectiu d’aquest és facilitar una igualtat d’oportunitats a tothom, entesa des del coneixement de la llengua i la incorporació en el món laboral.

El director general per a la Immigració ha fet un balanç d’aquesta edició en concret, en què dels 132 alumnes que han aprovat el curs, una mica menys de la meitat ja s’han inserit al món laboral i espera que, ben aviat, s’hi pugui anar incorporant la resta. Les especialitats en què s’han format els alumnes són majoritàriament del sector de l’hostaleria i el turisme, així com cursos de geriatria i de mossos de magatzem. Bosch també ha fet un reconeixement a les entitats on s’han fet els cursos, que en aquesta edició han estat APIP, Fundació SURT, Fundació Trinijove, Fundació ARED i CSM de Barcelona, Mujeres Pa’lante de l’Hospitalet de Llobregat, Salesians Sant Jordi de Mataró, Aula Gastronòmica de l’Empordà de Vall-llobrega i Casal dels Infants de Salt, i ha manifestat que “entre tots farem una societat més igualitària i més justa”.
A continuació, Ester Franquesa ha destacat l’èxit del programa, que fa que les persones nouvingudes puguin adquirir la formació necessària per integrar-se en el món laboral, a més de facilitar-los el coneixement de l’entorn i l’aprenentatge de la llengua catalana, aquesta última impartida pel CPNL. Ha insistit en la importància que tothom pugui optar a una igualtat d’oportunitats i ha destacat que una de les línies per acostar la gent a Catalunya és la inserció laboral i la llengua, posant èmfasi en aquesta última: “a Catalunya, qui coneix el català i la seva història, s’integra millor”.

Al final de la seva intervenció, la presidenta del CPNL ha donat l’enhorabona als estudiants i ha fet un reconeixement als familiars que els han recolzat i a les institucions. També ha remarcat que el certificat lliurat avui és un impuls per continuar endavant i ha animat els alumnes a seguir aprenent la nostra llengua.

Un cop entregats els certificats, una foto de grup de tots els alumnes acompanyats per Xavier Bosch i Ester Franquesa ha posat el punt final a l'acte.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes