25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 de desembre de 2007

Euskadi, Catalunya i Galícia promouran actuacions conjuntes de foment del plurilingüisme

Euskadi, Catalunya i Galícia programaran accions conjuntes de foment i respecte pel plurilingüisme durant el 2008, declarat Any Internacional de les Llengües per la Unesco. Així ho han acordat els màxims responsables de la política lingüística dels tres governs en la reunió que han mantingut aquest matí a Santiago, en el marc del protocol de col·laboració que van subscriure el març de 2007
Euskadi, Catalunya i Galícia promouran actuacions conjuntes de foment del plurilingüisme El viceconseller de Política Lingüística del Govern Basc, Patxi Baztarrika, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, i la secretària general de Política Lingüística de la Xunta de Galícia, Marisol López, s’han reunit amb els seus respectius equips i han acordat iniciar les activitats conjuntes de l'Any Internacional de les Llengües al saló Expolangues de París, que se celebra el pròxim mes de febrer. Després de la reeixida experiència de l'Expolingua de Berlín, on van acudir els tres governs amb un expositor conjunt, a París s'organitzaran activitats específiques que tindran continuació en la resta de les fires internacionals de llengües que se celebrin al llarg de l'any.

D'altra banda, en la reunió s’ha mostrat també l'interès de col·laborar amb l'Administració General de l'Estat per impulsar la normalització lingüística del basc, el català i el gallec en l’àmbit de l'Administració perifèrica de l'Estat.

Una altra de les línies de col·laboració entre Euskadi, Catalunya i Galícia consisteix a treballar conjuntament perquè l'Estat espanyol impulsi i planifiqui programes i actuacions per al desenvolupament de l'educació intercultural, basada en el coneixement de la diversitat cultural i lingüística de tot l'Estat.

Finalment, Patxi Baztarrika, Bernat Joan i Marisol López han manifestat que seria desitjable que, en el primer mandat-marc de la Corporació RTVE, es contribuís a la pedagogia social a favor del multilingüisme. Els tres representants polítics entenen que seria necessari que RTVE fos un mitjà en el qual es facin visibles el basc, el català i el gallec, ja que consideren que la pedagogia social es fa efectiva quan és portada a la pràctica.

Les tres delegacions de Política Lingüística continuaran en els pròxims mesos treballant per avançar en la consecució progressiva d'una major igualtat social entre totes les llengües, contribuint així a la cohesió social i a una millor convivència.

Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes