25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 12 de desembre de 2007

El secretari de Política Lingüística es compromet a incidir especialment en l’àmbit socioeconòmic

Bernat Joan secretari socioeconòmic

Bernat Joan ha participat aquest matí en la XI Conferència sobre Política Lingüística que organitza la Fundació Josep Comaposada

El secretari de Política Lingüística Bernat Joan, ha parlat aquest matí sobre llengua i comerç a la conferència sobre política lingüística que organitza, des de fa onze anys, l’Àrea de Llengua i Comunicació de la Fundació Josep Comaposada.

Bernat Joan ha assenyalat que les polítiques lingüístiques han de ser transversals i que hi ha de participar tota la societat: “perquè un procés de normalització pugui funcionar ha d’implicar totes les capes de la societat i per poder arribar a tots els àmbits és necessari que les entitats també tinguin la seva planificació lingüística”. El secretari de Política Lingüística ha destacat que el comerç és un dels àmbits més rellevants a l’hora de fer política lingüística ja que és un sector amb el qual tota la societat hi té contacte.“Quan estigui normalitzat l’àmbit del comerç podrem dir que la normalització lingüística és un fet”.

Bernat Joan ha constatat que vivim en una societat dinàmica que afronta l’arribada de la nova immigració com un gran repte, una oportunitat i una voluntat de ser model de convivència i acollida: “Hem de fer front a les necessitats que aquest canvi suposa, i el món del comerç és un dels àmbits on es fa més evident la necessitat d’una formació, també en llengua catalana, dels dependents per millorar la qualitat en el servei i aconseguir que tothom estigui més satisfet, tant des del punt de vista del treballador com del punt de vista del consumidor”.

Bernat Joan s’ha compromès a treballar especialment per a la normalització lingüística en l’àmbit socieconòmic assenyalant que aquest és un àmbit estratègic.

A l'acte, també hi han intervingut la vicepresidenta del CADCI (Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria), Rosa M. Puig-Serra i el vicesecretari general de la UGT de Catalunya, Frederic Monell.
Oficina de Premsa de la Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes