25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 19 de desembre de 2013

Més de 300 comerços ja s'han adherit a la campanya 'I tu, jugues en català?'

A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català, així com la llista d’establiments adherits a la campanya.

Més de 300 comerços ja s'han adherit a la campanya 'I tu, jugues en català?'

Més de 300 establiments comercials arreu de Catalunya ja s’han adherit a la campanya ‘I tu, jugues en català?’, impulsada pel CPNL, tot i que el nombre definitiu de comerços participants no es coneixerà fins al Nadal. L’objectiu de la campanya és donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l’ús entre els ciutadans.

Actualment es comercialitzen prop de 1.300 joguines en català, xifra que representa al voltant d’un 8 % del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat. ‘I tu, jugues en català?’ vol fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles per donar-los a conèixer. És una oportunitat, doncs, per dinamitzar l’activitat econòmica del sector, atès que oferir als clients més jocs i joguines en català de manera visible i clara a les botigues, i facilitar la informació de quins són els establiments que les ofereixen, respon a una necessitat de molts consumidors que fins ara no havia trobat resposta.

Aquesta iniciativa està adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais, i diferents tipus d’entitats, entre d’altres.

Una capsa vermella, la imatge de la campanya

Els comerços adherits es poden identificar fàcilment perquè a l'aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i joguines tenen un adhesiu específic de la campanya que els fa visibles.

Enguany, i després de l’èxit aconseguit a la primera edició de ‘I tu, jugues en català?’, que es va iniciar al CNL de Barcelona, la campanyas’estén als 22 centres de normalització lingüística (CNL) que hi ha arreu de Catalunya. A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català, així com la llista d’establiments que formen part de la campanya. D’altra banda, aquest any el CPNL ha estrenat un cercador de jocs en català que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat o categoria.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes