25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 de desembre de 2013

Se celebra la 38a sessió del Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística

El Ple del CPNL es va reunir ahir al Palau Marc, seu del Departament de Cultura

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, va presidir el Ple del CPNL acompanyada per la subdirectora general de Política Lingüística i vicepresidenta del CPNL, Marta Xirinachs, i el gerent del CPNL, Josep Madorell.

Durant l’acte es va aprovar el projecte de Pressupost 2014, que resta pendent de l'aprovació del pressupost de la Generalitat, del qual forma part. També es va informar de la memòria econòmica i la situació a l'entorn del deute del CPNL.

L’altre punt destacat de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les línies generals d’actuació 2014, que són de continuïtat de les de 2013 i s’ampliaran a la realitat de cada centre. És per això que les línies d’actuació 2014 es concretaran en els projectes d'actuació que es treballaran coordinadament amb els 22 directors dels centres de normalització lingüística arreu del territori.

Ester Franquesa va remarcar que les línies d’actuació s’estructuren en 4 eixos: afavorir la igualtat d’oportunitats a través del coneixement de la llengua; posar en valor la llengua i la cultura; potenciar la llengua com a eina de cohesió social –a través dels programes d’Acolliment lingüístic i de Voluntariat per la llengua-, i, finalment, fer present el català en tots els àmbits –administracions públiques, empreses i establiments comercials, a més de fomentar el consum de productes en català.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes