25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de desembre de 2013

El Voluntariat per la llengua s’apropa a les 90.000 parelles lingüístiques en deu anys a tot Catalunya

Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari i un aprenent que es troben per parlar en català una hora a la setmana

El programa Voluntariat per la llengua, que aquest any celebra el seu desè aniversari, ha format des de l’any 2003 prop de 90.000 parelles lingüístiques en més de 180 poblacions a tot Catalunya.

Les parelles lingüístiques, que es formen als diferents centres de normalització lingüística (CNL), reben orientació i se’ls proporciona material per ajudar-los en el desenvolupament de les trobades, a part de comptar amb el suport d’activitats complementàries relacionades amb la llengua i el coneixement de la cultura i el territori.

Molts dels CNL han organitzat aquest any arreu de Catalunya diversos actes per commemorar el desè aniversari del VxL, que ha culminat en un acte central celebrat el passat 21 de novembre a Barcelona. Pel photocall de l’acte hi van passar tots els equips dels diferents CNL amb diversos participants en el VxL, recollint així la diversitat de parelles lingüístiques formades al llarg d'aquests deu anys i l'extensió del programa a diferents àmbits. Podeu veure l’àlbum del photocall i també el de fotografies de la festa als enllaços relacionats.

La celebració del desè aniversari del programa arriba també amb la renovació del web vxl.cat, que incorpora el blog de VxL, i amb l’obertura d’un compte de Twitter i de Facebook. Trobareu el vídeo de presentació als enllaços relacionats.

Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística a través dels 22 CNL repartits per tot Catalunya.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes