25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 11 de desembre de 2013

Barcelona: Capital Europea del Voluntariat 2014

Barcelona ha estat escollida Capital Europea del Voluntariat 2014, quatre dies després de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

La celebració del Dia Internacional del Voluntariat arriba aquest any amb la notícia que Barcelona ha estat escollida Capital Europea del Voluntariat 2014.

L’objectiu de la capitalitat és promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE, en les seves sigles en anglès). Les altres ciutats candidates a aquesta capitalitat han estat Laval (França), Guimaraes (Portugal) i Rennes (França).

L'Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat. Amb la commemoració d'aquest dia es vol invitar els governs a impulsar el reconeixament de persones i entitats que, de forma lliure i solidària, tiren endavant projectes en benefici de les persones i de la societat, així com sensibilitzar a tothom sobre el voluntariat.

En l'edició d'enguany, el tema de celebració ha estat "Joves del món actius", que ha volgut reconèixer la contribució que realitzen els voluntaris i les voluntàries joves a la pau i al desenvolupament humà sostenible, a més de la seva tasca com a agents de canvi a les seves comunitats.

Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes