25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 3 de desembre de 2013

El CNL de l'Hospitalet coordina les Jornades Any Espriu

Durant dos dies, 29 i 30 de novembre, el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala ha acollit les Jornades Any Espriu. 13 entitats o organismes de la ciutat han dut a terme tot tipus d'activitats per commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu.

El CNL de l'Hospitalet coordina les Jornades Any Espriu

Divendres 29, les Jornades van ser inaugurades per Lluís Esteve, tinent d'alcalde de Serveis a les Persones i president del Consell del CNL de l'Hospitalet, qui va introduir els assistents en la figura d'Espriu.

La primera activitat va anar a càrrec de Plàudite, que va oferir l'espectacle familiar 'La capsa màgica d'Espriu'. Tot seguit, els alumnes de l'Escola de Música-Centre de les Arts ens van oferir un petit concert. Després de la lectura participativa entre els assistents del primer capítol de 'Laia', Èlia Esteve i Josep M. Valero, membres del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, ens van oferir la conferència 'Salvador Espriu, guardià del català en mals temps per a la lírica'. L'activitat de divendres va cloure amb la lectura en veu alta de poemes a càrrec del grup de lectura de la Biblioteca Can Sumarro.

Les activitats del dissabte es van iniciar amb el recital i la representació de l'entremès 'Conversió i mort d'en Quin Federal', a càrrec de l'Ateneu de Cultura Popular, el recital de poemes de Verba i el dictat popular. Tot seguit, al vestíbul del Centre Cultural, es van dur a terme un seguit de tallers participatius: Scrabble, a càrrec del Club de Scrabble de l'Hospitalet; Espriu a Catalunya, a càrrec d'Òmnium Cultural; Salvem els mots, Passatemps, Retalls d'Espriu i vídeos a càrrec del CNL de l'Hospitalet.

Jaume Graells, regidor de Cultura, va cloure les Jornades i va agrair l'esforç de participació i implicació de les diferrents entitats de la ciutat en un projecte comú.

Finalment, el Grup Sardanista Tot Bellvitge ens va oferir la ballada de la sardana 'L'Empordà'.

Espai EspriuConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes