25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 29 de novembre de 2007

Cinema i folklore posen punt final al Cicle de Cinema Català

Cinema i folklore posen punt final al Cicle de Cinema Català El VIII Cicle de Cinema Català es va tancar ahir dimarts 27 a l’Auditori de l’Obra Social Caixa Sabadell amb una sessió en què el cinema i la dansa van ser els protagonistes, i a la qual, un cop més, l’assistència de públic va ser molt nombrosa.

La historiadora i professora de cinema Ana Fernández va obrir l’acte fent una aferrissada defensa de la memòria històrica, dins de la qual va incloure la recuperació fílmica com una eina imprescindible per conèixer els fonaments de la nostra cultura i projectar-nos al futur.

A continuació, els assistents van poder gaudir de la projecció de diversos enregistraments cinematogràfics de caràcter etnogràfic de l’egarenc Agustí Fabra, en què es podien observar balls dels anys 30 del segle passat, que van ser comentats per membres de l’Esbart Sabadell Dansaire.

Finalment, sis parelles de l’Esbart van dur a terme dalt de l’escenari el Ball del Ciri, que uns minuts abans els espectadors havien vist a la pantalla. Una manera, doncs, de recuperar el passat per situar-nos en el present i fer via cap al futur.

Un futur, el del Cicle de Cinema Català, que s’augura esperançador, vist l’èxit de l’edició d’enguany, la més concorreguda de tota la seva història

CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes