25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 25 de novembre de 2013

El Voluntariat per la llengua celebra els 10 anys

El Voluntariat per la llengua (VxL) arriba als 10 anys amb més de 79.500 parelles lingüístiques a tot Catalunya

La Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han celebrat aquest dijous 21 de novembre l’acte dels 10 anys del programa Voluntariat per la llengua a Catalunya a l’edifici històric de la Fàbrica Moritz de Barcelona.

L’acte, conduït pel periodista Toni Puntí, ha volgut donar reconeixement a la tasca feta per voluntaris, aprenents, entitats, establiments i altres col·laboradors en favor de la llengua, la cultura i la cohesió social del nostre país. Més de 400 persones, entre elles representants dels diferents centres de normalització lingüística i participants en el VxL d’arreu del territori, han assistit a la festa, que ha comptat també amb el testimoni en directe d’algunes parelles lingüístiques, un vídeo emotiu d’aquests deu anys i la presentació del nou portal vxl.cat.

Han presidit l’acte l'Hble. Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura, i la Sra. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL. Durant la seva intervenció, el conseller Mascarell ha destacat el valor humà del Voluntariat per la llengua i la seva vigència com a programa de país, fonamental per a la integració de persones nouvingudes.

La festa ha estat amenitzada per la música de l’Always Drinking Marching Band i la companyia de teatre De Mortimers, que ha representat un esquetx d’una parella lingüística. Al final de l’acte, una figura gegant de xocolata en forma de número 10 per commemorar l’aniversari del programa i un tast de cervesa Moritz han posat punt final a la celebració.


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes