25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 21 de novembre de 2013

Els alumnes de Tarragona van homenatjar Vicent Andrés Estellés

Van participar en el Vermut poètic de la Biblioteca Pública

Un total de vuit alumnes del Servei Local de Català (SLC) de Tarragona van participar dimecres passat, 20 de novembre, en el Vermut poètic d'homenatge a Vicent Andrés Estellés que va tenir lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona i al qual van assistir una seixantena de persones.

Els alumnes de Tarragona van homenatjar Vicent Andrés Estellés

Un moment de l'acte.

L’acte el van coorganitzar el CNL de Tarragona, el Departament de Català de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, l’Escola de Lletres de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (BPT), el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’ONCE de Tarragona, Òmnium Cultural Tarragonès i el cantant Xavier Marcos. L’activitat estava inclosa dins la programació de l’Any Estellés a Tarragona, organitzat per l’APELLC.

Va fer la presentació de l’acte la directora de la BPT, Dolors Saumell, i va conduir l’acte la directora del CNL de Tarragona, Rosa M. Ibarz, amb un guió de Xavier Brotons.

L’acte estava dividit en vuit parts i la cloenda final va anar a càrrec del cantant Xavier Marcos, que va cantar “M’aclame a tu”, i del professor Pere Navarro (URV), que va recitar ”Assumiràs la veu d’un poble”. El director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, va cloure l’acte amb unes paraules d’agraïment a totes les entitats que hi van participar.

Els alumnes del SLC de Tarragona van llegir en la primera part del recital: Alexandra Palos, M. Josepa Martínez i Montserrat Perdigó, del nivell Suficiència 2, van llegir un fragment d'“A mi acorda un dictat”, i Laia Poblado, del nivell D, un altre fragment del mateix poema. Després van llegir “Santa Maria del Miracle” les alumnes Yolanda Gil i Mónica Burgos, del nivell Elemental 3, i a continuació Sílvia Gómez, del nivell Elemental 1, va recitar un fragment de “Coral romput”. L’últim alumne a llegir va ser Boubane Ithiar, del nivell Bàsic 3, amb un fragment de “L’inventari clement”.

La resta de lectors van ser els següents: Ana M. Benítez i Ana Escourido (Escola Oficial d’Idiomes); Marcel Casas, Isabel Cortés, Teresa Duch, Albert Cardona i Dolors Torrens (Escola de Lletres); Josep Roig Pitart, Rafaela Roldan i Mercè Ballesté (ONCE);  Xavier Marcos (que va cantar “La rosa de paper”, amb text d’Estellés, i “Tot esperant Ulisses”, d’Ovidi Montllor); M. Isabel Ferrer, Albert Pinyol, Jesús Figueres i Adrià Targa (Club de Lectura de Poesia de la BPT); Agnès Toda, Pere Navarro i Montse Palau (Departament de Filologia Catalana de la URV); Josep Rovira i Úrsula Subirà (Òmnium Cultural del Tarragonès); Xavier Marcos (“M’aclame a tu") i Pere Navarro (“Assumiràs la veu d’un poble”).

L’acte va acabar amb vermut Yzaguirre i aperitius per a tothom.


CNL Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes